More


  Bani guvernamentali pentru drumurile judeţene

  =

   

  guvern

  Guvernul României a decis miercuri seara alocarea a 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale din toată țara. Concret, pentru judeţul Satu Mare au fost alocaţi nu mai puţin de 7,161 milioane de lei.

  Guvernul a decis miercuri, printr-o Hotărâre, repartizarea pe județe a sumei de 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale. Alocările pe județe au fost realizate în funcție de lungimea drumurilor și de capacitatea financiară a fiecărui județ. Astfel, primul criteriu urmărește repartizarea direct proporțională a banilor, în funcție de lungimea drumurilor din județul respectiv. Criteriul privind capacitatea financiară se aplică invers proporțional: s-au alocat sume de bani mai mari pentru județele cu o capacitate financiară redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe județe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanțelor dintre ele. Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

  Ulterior publicării acestei Hotărâri în Monitorul Oficial, repartizarea în cadrul județelor se va face prin hotărâri ale consiliilor județene, după consultarea primarilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor. Potrivit alin. 4 al art. 82 din Ordonanța Guvernului nr. 20/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale s-au majorat cu suma de 300 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img