More


  Bilanţ al pagubelor din agricultură

  =

  prefect

  În urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă, respectiv seceta pedologică, fenomen care au afectat mai multe culturi agricole din județ, prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri, la cabinetul său, o şedinţă pe această temă cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniul agriculturii. Discuţiile au fost axate pe elaborarea unui plan de acţiune unitar la nivel judeţean a comisiilor care vor evalua pagubele agricole produse de secetă.

  Pentru a realiza o evaluare cât mai eficientă, fermierii și producătorii agricoli care au culturile afectate de secetă se vor prezenta la primăria unității administrativ-teritoriale unde este amplasată exploatația agricolă și completează înștiințarea, model care se află la primărie. Reprezentanţii primăriei vor centraliza cererile primite, care se realizează distinct pentru persoane fizice și juridice. Cele două centralizatoare se transmit în formatul prevăzut de legislaţie, respectiv Anexa II la Dispoziţia Comună privind procedurile de raportare în cazul apariţiei sau producerii unor situaţii de urgenţă către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Satu Mare (DAJ) şi Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare, iar mai apoi se va pregăti documentaţia pentru comisia de constatare şi evaluare a pagubelor, numită prin Ordin al Prefectului judeţului Satu Mare, respectiv procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor şi a centralizatorului de constatare şi evaluare a pagubelor, conform machetei transmise de Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Satu Mare.

  De altfel, prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri în sala mare a Palatului Administrativ o şedinţă cu secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ şi cu responsabilii pentru situaţii de urgenţă din fiecare comună, în vederea prezentării planului de acţiune cu privire la această temă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img