More

    Bugetarii se plâng de salarizare

    salar

    Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a primit ieri delegaţia reprezentanţilor sindicatelor funcţionarilor publici din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare şi Comisariatului Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu, membre ale Federaţiei Naţionale de Mediu Ecologistul, respectiv a Sindicatului Naţional al Gărzii Naţionale de Mediu, afiliat SedLex.

    Principalele nemulţumiri transmise reprezentantului Guvernului în teritoriu au făcut referire la salarizarea conform grilelor actuale, discriminatorie în percepţia acestora atât faţă de salariul minim/mediu pe economie cât şi faţă de alte categorii de funcţionari publici. De asemenea, au solicitat aplicarea legii în ceea ce priveşte acordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă. Referitor la procesul de descentralizare şi regionalizare, în opinia acestora, subordonarea agenţiilor pentru protecţia mediului consiliilor judeţene ar crea situaţii în care titularul unui proiect de investiţii (consiliul judeţean) să îl şi reglementeze din punct de vedere al respectării legislaţiei de mediu prin structura proprie.

    Prefectul Eugeniu Avram a recunoscut importanţa socio-economică a acestei profesii şi i-a asigurat pe angajaţii din domeniul protecţiei mediului că Instituţia Prefectului va întreprinde demersurile necesare pentru clarificarea tuturor aspectelor şi va transmite solicitările acestora către ministerele responsabile. De asemenea, şi-a exprimat speranţa că odată cu intrarea în vigoare a prevederilor noului Cod Fiscal, care va asigura condiţiile de promovare a noii legi a salarizării, această situaţie va fi remediată.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE