More  Caravana Tiff a impresionat la Satu Mare

  - Advertisement -

  tiff

  Municipiul Satu Mare s-a transformat luni seara într-un veritabil oraş european, sute de persoane răspunzând afirmativ invitaţiei lansate de reprezentanţii caravanei TIFF.

  Astfel, timp de două ore, cinefilii au umplut până la refuz centrul civic din Pasajul Coposu, dovedind că astfel de evenimente au priză printre sătmăreni. Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

  Filme unul şi unul în prima seară
  Reprezentanţii TIFF le-au propus sătmărenilor adunaţi luni seara în Pasajul Coposu o serie de filme, de la scurt-metrajele Superman, Spiderman sau Batman, semnate de Tudor Giurgiu, până la lung-metrajul Clouds of Sils Maria, în regia lui Olivier Assayas, avându-le în rolurile principale pe Juliette Binoche și Kristen Stewart. Proiecţiile au fost răsplătite cu aplauze generoase.

  A doua zi, la fel de spectaculoasă
  Sătmărenii s-au bucurat şi ieri seară de producţii foarte interesante. De exemplu, a fost proiectat o producţie românească recentă, extrem de apreciată de criticii de film. Este vorba despre Comoara, în regia lui Corneliu Porumboiu, distins cu premiul Un Certain Talent al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Comedia spune povestea lui Costi (Cuzin Toma), care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Însă când vecinul său îi propune să caute împreună o comoară pe care străbunicul său ar fi îngropat-o în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere, nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi, caută pe cineva cu un detector de metale, iar aventura începe.

  Ultima seară vine cu o comedie neagră
  Mâine, în ultima seară a caravanei TIFF în Satu Mare, cinefilii sunt aşteptaţi cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată la Oscar. Este vorba despre Povești trăsnite/ Wild Tales. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts