More  Cinci jucătoare la reunirea lotului de baschet

  - Advertisement -

  baschet

  Vacanţa s-a încheiat azi şi pentru baschetbalistele de la CSM Satu Mare. Primul antrenament al echipei a avut loc la prânz, la sala Ecaterina Both, sub conducerea unei noi antrenoare: Viorica Ibi Ciocan Gamaleţ.


  Sătmăreanca, după ce şi-a încheiat cariera de jucătoare, a antrenat atât echipe de primă ligă cât şi loturile naţionale de junioare. Cinci jucătoare au fost prezente la reunire: Diana Moraru, Bianca Kiss, Renata Szmutku, Bianca Voica şi Cristina Badi de la Oradea, urmând ca săptămâna viitoare lotul să mai fie completat de junioare, printre ele de loturi naţionale din Bucureşti. Este exclusă aducerea unor jucătoare străine sau de top. Situaţia lui Eniko Laza, căpitanul din sezonul trecut, este încă în cumpănă, aceasta ezitând să dea vreun răspuns clar, din cauza faptului că bugetul echipei va fi unul de austeritate. Practic miza va fi pe tinere şi junioare.

  baaa
  O luptătoare înnăscută, Viorica Ibi Ciocan le-a încurajat pe tinerele jucătoare şi le-a promis că împreună pot forma o familie frumoasă.
  “Am venit la Satu Mare cu gândul de a nu lăsa istoria baschetului de aici să moară. Sper să nu fim criticaţi, avem o echipă tânără, de junioare, dar eu zic că nu ne vom face de râs. Mă leagă foarte multe de acest sport şi oraş şi sper să avem linişte să ne putem face treaba şi să nu lăsăm Sătmarul să dispară de pe harta baschetului românesc. Am mai antrenat echipe fără străine sau jucătoare cu renume şi am terminat pe locul nouă din 14 echipe. Prefer ca suporterii care vin să ne critice să nu vină la sală. Decât să ne înjure sau să ne huiduie mai bine să meargă în altă parte. Lumea să vină la sală să vadă echipe ca Târgovişte, Arad, Alba Iulia şi să se bucure de baschet“, a spus Ciocan.
  Referitor la perioada de pregătire, fetele se vor antrena intens, Ibi Ciocan susţinând că e necesar ca fetele să fie apte fizic pentru a completa lipsa de experienţă.

  baa
  În ceea ce priveşte datoria către FR de Baschet, a existat o eroare de contabilitate din cele declarate de conducere, singurii bani care trebuie viraţi către for reprezentând taxa de înscriere în campionat.
  În prima etapă din campionat, pe 3 octombrie, CSM Satu Mare întâlneşte în deplasare Alexandria, iar pe 26 şi 30 septembrie va evolua în Cupă, împotriva campioanei Târgovişte.
  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts