More  Concurs inedit de slalom kaiak, pe Someş, la Satu Mare

  - Advertisement -

  kaiak1 (1)

  Satu Mare se pregăteşte pentru a reînvia un sport cu o veche tradiţie la noi în ţară. La acest final de săptămână va fi organizat concursul de Kaiac slalom pe Someş. Organizatorii îşi doresc să atragă tot mai mulţi sătmăreni spre acest sport iar dacă toate merg bine, Satu Mare ar putea avea şi o şcoală pentru cei care îşi doresc să îmblânzească curenţii râurilor din ţară.

  Caiacele vor reapărea pe Someş la acest final de săptămână odată cu concursul de slalom. Competiţia va începe sambata la ora 10 iar sătmărenii care au curaj sunt aşteptaţi să se înscrie şi ei în concurs la secţiunea de open.

  Pentru curioşii care vor să încerce plimbarea cu caiacul, duminică, după competiţie, sportivii profesionişti îi aşteptă pe sătmăreni pentru a le arăta tainele stăpânirii curenţilor de apă.

  Autorităţile judeţene susţin şi ele demersul sportivilor mai ales că, mai demult, plimbarea cu caiacul pe Someş era o normalitate şi nu o excepţie.

  “Consiliul Județean a adus în atenție evenimente inedite, recent și concursul de volei pe plajă. Continuăm și vrem să renaștem un eveniment interesant. Vrem să ne punem în continuare amprenta pe sport”, a declarat Adrian Ștef la conferinta de presa de promovare a evenimentului.

  “Va fi un fel de concurs demonstrativ. Pentru asta vom avea ca și invitați sportivi din Austria, Ungaria și Slovacia. Dacă publicului îi va plăcea ce vede, este invitat să continue alături de noi”, a spus la intilnirea de ieri cu presa si Ionuț Stancovici principalul organizator al evenimentului de sambata.

  Dacă toate lucrurile decurg conform planificării, sportivii ar putea primi din partea unor sponsori străini echipamentele necesare pentru a deschide la Satu Mare o şcoală de kaiac -canoe pentru copii.

  Dacă lucrurile merg conform programului, elevii de aici ar putea învăţa tainele sportului şi de la instructori din străinătate care ar fi dispuşi să predea la Satu Mare pentru a creşte popularitatea caiacului şi la noi în ţară.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0