More


  Constantin Por e noul șef al observatorilor AJF

  =

  observatori

  Președintele AJF-ului pare a se ține de cuvânt . Ștefan Szilagyi își întinerește continuu echipa și încet se pregătește parcă de un schimb al generațiilor. După ce Ovidiu Mazilu a preluat funcția de manager, ecusonul FIFA Istvan Kovacs e președintele Comisiei județene de arbitrii a venit rândul și comisiei de observatori să capete un suflu nou.

  Iar fostul arbitru divizionar, Constantin Por a preluat șefia comisiei fiind poate cel mai tânăr dintre observatorii din județ. Președintele AJF-ului a explicat mutarea ca pe o dorință de a schimba încet fața comisiei și de a i da un suflu nou.  ”Vreau ca încet lucrurile să se schimbe. Observatorii să înțeleagă clar care e rolul lor și să ajute la o bună organizare a activității fotbalistice. Încercăm să umblăm la imagine , să avem observatori bine instruiți care să cunoască foarte bine regulamentele și care să ne ajute să creștem arbitrii valoroși în județ.”ne-a spus Constantin Por, noul șef al observatorilor AJF.  Acesta s-a arătat încântat că la testarea de duminică au venit 30 de observatori iar alții opt au lipsit motivat. ”E o perioadă și de concedii. Dar cei absenți vor fi testați până la debutul campionatului. Nu vreau să mai existe discuții de genul că X n a fost la testări și a fost delegat. Trebuie să impunem niște norme și reguli pe care să le respectăm cu toții.” a mai spus Costi Por. Legat de observatori, președintele AJF-ului speră ca pe viitor să poată crea la liga a 4 a de elită un corp al observatorilor de joc și unul al observatorilor pentru arbitrii.

  Peste 50 de arbitrii la teste!
  În paralel cu ședința observatorilor, la stadionul Olimpia a avut loc și testarea fizică a arbitrilor. Președintele  Comisiei județene de arbitrii, ecusonul FIFA Istvan Kovacs a recunoscut că e plăcut surprins să vadă că are la dispoziție un lot atât de numeros. ”De 10 ani eu n-am mai văzut atât de mulți arbitrii la testările de vară. Mă bucur că munca noastră a celor de la comisie dă roade. Că lumea vrea o schimbare de imagine și de seriozitate. Avem 35 de stagiari prezenți din cei 40 care au făcut cursurile. Le dorim succes și sper ca peste ani ei să fie schimbul de generație” a spus Kovacs care a anunțat că doar șapte arbitrii au avut mici probleme la testările fizice. Cei noi și-au primit carnetelele de arbitrii și au asistat apoi la o prezentare video a unor faze grele din timpul meciurilor și deciziile corecte ce trebuie luate.
  Tot la capitolul imagine, arbitrii din județ vor fi îmbrăcați la fel, cu echipamente Adidas. Consfătuirea arbitrilor și a observatorilor s-a încheiat cu discuții la un pahar de apă plată și la un prânz oferit de prietenii AJF-ului de la restaurantul Aurora.  Interviuri cu Constantin Por și ISTVAN Kovacs vor fi difuzate luni seara de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.
  Florin Mureșan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img