More


  Debut de senzaţie pentru galben-albaştri

  =

  oli

  Olimpia a început cum nu se putea mai bine noul sezon al Ligii a II-a. Elevii lui Tiberiu Csik au reuşit sâmbătă o victorie clară, concludentă, 5-0 în deplasarea de la Metalul Reşiţa. Practic a fost cea mai categorică diferenţă de scor dintre toate partidele din eşalonul doi.

  Chiar dacă echipa gazdă, la timonă cu Marian Pană, a presat în primele minute, cei care au deschis scorul au fost elevii lui Tibi Csik.  Bara lui Tătaru din minutul 11 anunâa practic deschiderea scorului. Aceasta a venit în minutul 19, atunci când Iuhas a marcat, după un corner exectut de Takacs. Boştină a făcut imediat 2-0 pentru Olimpia, în minutul 21, după un şut la colţul lung, de la limita careului mare. Acelaşi atacant revenit la Satu Mare, Boştină profită de o neînţelegere între Nogo şi Zimmerman şi marchează al doilea gol al său.
  La finalul primei reprize suporterii reşiţeni au început să părăsească tribunele supăraţi pe evoluţia slabă a favoriţilor şi l-au huiduit pe Marian Pană. Aşadar, la cabine Olimpia a intrat cu un avantaj liniştitor şi poate nesperat, un 3-0 muncit şi meritat.
  Imediat după startul părţii a doua, Faur ia pe cont propriu o acţine personală şi din opt metri îl învinge pe Zimmerman pentru 4-0. Metalul înscrie în minutul 53 prin Szabo care trimite mingea în plasa porţii lui Băican, dar de la margine s-a indicat o poziţie de off-said.
  Până la final tot galben-albaştri reuşesc să marcheze. Apoi inspiraţia lui Tibi Csik a dat din nou roade. Golul cinci a venit în minutul 89, atunci când rezerva Gabi Cădar, intrat pe teren în minutul 72 în locul lui Takacs, profită de marcajul visător al apărătorilor Reşiţei şi înscrie de la margine careului mic, stabilind scorul final Metalul Reşiţa – FC Olimpia Satu Mare 0-5. Olimpia va întâlni sâmbătă de la ora 11.00 pe teren propriu FC Bihor Oradea.
  Metalul: Zimmerman (cpt.) – R. Cristian, I. Popescu, Nogo, Aniţoiu – Feher, Chiţu (88 Blozu) – I. Szabo, Săndescu (46 Useliu), Ponoran (46 Krkelic) – Ad. Ionescu. Rezerve neutilizate: Ciule, Luba, Manole. Antrenor: Marian Pană.
  Olimpia: Băican – Muntean, Tătaru, Heill, Iuhas (cpt.) – Villand, Chivari – Takacs (72 Cădar), Faur (84 M. Csik), Bura – Al. Boştină (58 Selagea). Rezerve neutilizate: Şuta – Lukacs, Ciul, Bâgiu. Antrenor: Tiberiu Csik.

  Galerii unite
  Cele două galerii ale Olimpiei, Commando Oli şi Sezione Ostile au dat mâna şi s-au unit sub denumirea Peluza Olimpia 1921. Aşadar, începând de week-endul următor, cei aproape 50 de susţinători vor cânta şi vor încuraja împreună din peluză echipa favorită. Fiecare galerie își va păstra și numele propriu, Commando Oli și Sezione Ostile, dar la acțiunile comune vor apărea sub denumirea de “Peluza Olimpia 1921“. În plus, membrii Commando Oli și Sezione Ostile oferă deplasări organizate aproape la fiecare meci în deplasare al echipei favorite.

  Mark Csik şi-a depăşit tatăl
  Antrenorul Tibi Csik a avut cu siguranță parte de debutul perfect de campionat. Olimpia Satu Mare a obținut o victorie zdrobitoare la Reșița, scor 5-0 iar elevii săi au făcut un meci perfect în Valea Domanului. În plus, la scorul de 4-0 pentru că joacul i-a permis, a reușit să-i ofere fiului său, Mark șansa de a debuta la nivel de liga a 2-a. ”Era deja 4-0 și l-am scos pe Faur și a intrat Mark. Sigur că am avut emoții. Și el la fel, dar trebuie să le dăm încet încredere acestor copii”, n-a spus antrenorul Tibi Csik… care pe bancă în afara lui Selagea și Șuta avea la începutul meciului doar jucători tineri ca Lukacs, Ciul, Bîgiu sau Cădar.
  ”Cred că m-a depășit. Eu dacă-mi aduc bine minte am debutat la 17 ani și 7 luni în Divizia B în sezonul 88-89… Am jucat în fața apărării sau oriunde era atunci nevoie. Nu uit că și eu am profitat atunci de regula aceea cu juniorul obligatoriu în teren. Sper ca toți acești tineri să capete încredere și împreună să facem din Olimpia o echipă putenică”, a mai spus evident fericit tatăl-antrenor Csik.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img