More


  Debut spectaculos la Trofeul Sătmarului!

  =

  1

  Nisip, soare, fete frumoase şi volei spectacol. Iată reţeta pe care o oferă ediţia din acest an a Trofeului Sătmarului, iar totul se petrece în Centrul Nou al Sătmarului.

  Reluat după o pauză de 12 ani, turneul de volei pe plajă din Satu Mare a început spectaculos joi dimineaţa.
  În deschidere echipa venită din Republica Moldova a învins cu 2-0 echipa mixtă Reşiţa-Timişoara. Moldovencele Tatiana Ceban şi Polina Idylova au făcut spectacol şi în primul set s-au impus cu 21-8. Bănăţencele au avut o tresărire de orgoliu în setul doi şi au condus până la 13-12. Doar că până la urmă perechea din Moldova a revenit şi şi-a adjudecat şi actul doi cu 21-15. În meciul doi CSM 2 Satu Mare cu Angelica Podină şi Daiana Adamcsik pe nisip a trecut la pas de echipa din Serbia. 2-0 la seturi şi fetele noastre fac primul pas spre semifinale.
  „Ne bucurăm că am început cu dreptul. Ne-am acomodat rapid la suprafaţa de joc şi la condiţii şi mă bucur că pot juca acasă în faţa familiei şi a prietenilor. Sper ca sătmărenii să se bucure de acest spectacol”, a spus Angelica Podină, considerată pe bună dreptate o veterană a voleiului pe plajă din Satu Mare.
  „Pe nisip voleiul e mai dinamic şi mai spectaculos ca şi cel din sală şi de aceea în ultimul timp a devenit foarte popular”, crede Angelica Podină.
  Oficial, competiţia a fost deschisă la ora 16 când la teren au fost prezentate toate cele opt echipe prezente.
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, le-a urat bun venit participantelor şi s-a arătat încântat de faptul că Sătmarul a reluat tradiţia acestor turnee de volei pe plajă. Organizatorii au ţinut să îl invite la deschidere şi pe Mihai Lorincz, omul care la finalul anilor 90 a organizat în premieră la Satu Mare astfel de competiţii şi care a adus în Centrul Nou prima ediţie a Balcaniadei la volei pe plajă.
  Cele opt echipe participante au fost repartizate în două grupe. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare în grupă iar apoi primele două clasate se vor duela în semifinale.
  Din prima grupă fac parte Republica Moldova, Timişoara-Reşiţa, CSM 1 Satu Mare şi U Cluj Napoca. În seria a 2-a, CSM 2 Satu Mare, Serbia, Bulgaria şi Lioness Bucureşti.
  În prima zi, CSM 1 (Adriana Matei şi Beata Vaida) au învins pe U Cluj cu 2-0 şi au pierdut 1-2 cu CSU Reşiţa-CSM Timişoara, în componenţă aflându-se campioanele naţionale en-titre. De cealaltă parte, CSM 2 (Angelica Podină şi Daiana Adamcsik), au trecut de Serbia cu 2-0 şi au fost învinse 0-2 de Lionesses Bucureşti.
  Iată programul zilei de vineri:
  Ora 10- Bulgaria-Serbia
  Ora 11- CSM 1 Satu Mare- Moldova
  Ora 16-CSM 2 Satu Mare- Bulgaria
  Ora 17- Reşiţa+Timişoara- CSU Cluj Napoca
  Ora 18- Serbia- Lioness
  Ora 19- locul 4 grupa 1- locul 4 grupa 2
  Ora 20-locul 3 grupa 1-locul 3 grupa 2.
  Semifinalele se vor juca sâmbătă de la ora 16.
  Turneul e organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare împreună cu CS ADEP Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img