More


  Dr. Eugeniu Avram – cuvântul apărării noastre!

  =

  Din fragedă pruncie, inteligentul copil, despre care vom vorbi, şi-a însuşit o aleasă educaţie, curată, cu mult respect şi dragoste de popor şi ţară, cum simţeau toţi ai lui. Mai târziu, după absolvirea Facultăţii de Medicină Veterinară din Timişoara, cu rezultate din cele mai bune (mândrie a facultăţii), s-a întors între ai lui, dovedind că-şi iubeşte ca nimeni altul neamul, locurile copilăriei, ale adolescenţei şi maturităţii, considerând că cel mai bine îşi poate servi şi ajuta semenii prin ceea ce face. (Putea să rămână la catedra universitară. Lucru verificat).

  A fost apreciat la conducerea unui sector important al judeţului şi în plină ascensiune profesională a fost desemnat, de guvernul ţării, drept primul reprezentant de bază al acestuia în judeţul Satu Mare. Şi iată, dr. Eugeniu Avram este, de câţiva ani, prefectul nostru, conducând instituţia nr. 1 din judeţ, conducând-o în aşa fel, încât populaţia judeţului îi poate aduce doar mulţumiri! În prodigioasa carieră a sa, nu şi-a stabilit ca obiectiv demascarea relelor din societatea noastră, ci găsirea modalităţilor de rezolvare a cazurilor dificile, a situaţiilor de disperare a omului simplu care simte că nu i s-a făcut dreptate. Şi, Doamne, multe situaţii de acestea a mai întâlnit dr. Eugeniu Avram pe teren, în audienţe, în discuţii cu oamenii. Ce mult contează pentru omul simplu să fie ascultat şi să primească un sfat bun, înţelept chiar prin interpretarea legii pe înţelesul acestuia. Poate prin aceasta Eugeniu Avram se detaşează mult de cei care au fost până la el pe această funcţie! Poate felul lui de a se comporta cu personalul din Instituţia Prefectului determină la toţi o astfel de atitudine faţă de om.

  Realizând emisiuni la NV TV, cu primari, cu oameni de afaceri, cu preoţi, cu directori de şcoli şi instituţii, îmi dau seama că prefectul nostru este iubit şi agreat de populaţia judeţului. De fapt este omul care gândeşte nu numai pentru acum, ci şi pentru viitorul apropiat sau îndepărtat, luând măsuri preventive cu instituţiile care au menirea de a ocroti populaţia, agricultura, animalele, natura… Iată de ce mi-am permis să scriu despre „omul de lângă noi”, despre omul care se gândeşte la cei mulţi, la cei necăjiţi şi chiar la cei „cu dare de mână”. Este omul care se documentează, studiază, analizează profund, cu obiectivitate, mult discernământ, toate situaţiile ce se ivesc pe agenda sa de lucru. Deşi, în zona în care trăim, există situaţii mai ieşite din comun, cu care alte judeţe din ţară nu se întâlnesc, caută să le rezolve printr-o gândire ce denotă înţelepciune. L-am analizat şi prin „ochiul” camerelor de luat vederi şi pot spune că este curajos, obiectiv, realist, arătând zi de zi opiniei publice cum trebuie procedat într-o societate ca a noastră ca lucrurile să se normalizeze. Mi-am pus întrebarea, şi-am adresat-o şi altora, dacă trăim în normalitate şi dacă la noi oamenii sunt normali?

  Dr. Eugeniu Avram ne consideră pe toţi sau ar dori ca toţi să fim normali! Ce bine ar fi! Nici liderii nu sunt iertaţi de cuvântul prefectului atunci când „sar peste cal”, arătând, când e cazul, anomaliile, părţile negative ale „românilor contra românilor”!

  Îl consider de departe cel mai vajnic, înflăcărat, mare apărător al legii, al dreptăţii şi adevărului. Dumnezeu ni l-a trimis pe Eugeniu Avram să ne povăţuiască, să ne apere, să ne îmbărbăteze, să ne lumineze, să-i demaşte pe cei răi, pe cei ce nu vor binele. Îl văd nu formal, nu de paradă, la evenimentele religioase, de cultură, la sărbătorile neamului, trăind puternic aceste evenimente ale poporului şi ţării. Acest om degajă un patriotism adevărat, fără vorbe deşarte, prin fapte şi atitudine!

  Prefectul nostru se ridică în vârful piramidei bunilor iubitori de ţară, prin modestia sa, prin profunzimea gândirii sale, dându-ne cele mai inteligente şi corecte interpretări ale fenomenelor politice, economice, sociale, culturale şi chiar sportive. Sunt convins că Dr. Eugeniu Avram va rămâne în panteonul marilor oameni politici ai judeţului şi ţării şi sunt onorat că pot scrie despre el, fără a mă considera jurnalist, despre sentimentele şi aprecierile omului cu suflet atât de mare!
  Simţul adevărului, al stimei şi respectului să-i fie pavăză şi scut!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img