More


  Evenimente din plin în acest week-end

  =

  manifestari

  Sătmărenilor li se oferă prilejul să petreacă pe alese acest sfârşit de săptămână, fiind organizată o suită de evenimente. De la festivaluri ale vinurilor, la sfinţiri de biserici sau zile de comune, există o paletă foarte variată pentru petrecerea week-end-ului.

  Festivalul vinului de la Beltiug
  Festivalul Viei şi Vinului de la Beltiug este prima mare manifestare care se va desfăşura în acest week-end. Deschiderea evenimentului va avea loc azi la orele amiezii cu fanfară şi majorete, cu sfinţirea vinului şi discursuri. De-a lungul zilei, pe scena amenajată special vor evolua mai multe ansambluri folclorice, dar şi cunoscuţi interpreţi de muzică, printre care Petrică Mureşan, Nicolae Mureşan, Lora sau Mandinga. Festivalul va continua şi mâine toată ziua.

  Mâine, PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, va fi prezent în mijlocul credincioşilor din Doba unde va sfinţi biserica din localitate. Slujba va începe la ora 9.30, iar în cadrul acesteia va rosti şi un cuvânt de învăţătură.

  Oţeloaia, la a 59-a ediţie
  Ziua de duminică este dedicată aproape în totalitate distracţiei. Primul mare eveniment de duminică este Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc ”Oțeloaia”, ajuns la a 59-a ediţie. Spectacolele vor fi susţinute de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori şi vor avea loc pe scena amplasată lângă lacul din pădurea Oţeloaia. După deschiderea oficială, care va avea loc la ora 11.00, vor urma formaţia de dansuri din Homoroade, recitalul lui Nicolae Mureşan, Leontina Dorca şi Ansamblul folcloric Cununiţa dar şi Maria Carmen Sas şi Ansamblul folcloric Cununiţa Năzdrăvană.

  De la ora 13.00 pe scenă vor urca Malvina Madar Iederan şi Formaţia de dansuri Dănţăuşii Codrului din comuna Socond, Maria Petca Poptean şi Ansamblul Măgura din Târşolţ, Ansamblul Ceatăra din Carei, Formaţia de dansuri Muguraşii Codrului din Giorocuta, Formaţia de dansuri din Băiţa de sub Codru, jud. Maramureş. Spectacolul va continua de la ora 15.00 cu Ansamblul Codruleţul din Tăşnad, Nicu Pop şi formaţia de dansuri din Vama, iar de la ora 16.00 va urma Ansamblul folcloric Cetatea Codrului din Ardud şi Formația de dansuri din Corund.

  Ziua comunei Turţ
  Tot la acest sfârşit de săptămână va avea loc şi cea de a 15-a ediţie a Zilelor comunei Turţ. Deschiderea oficială va avea loc duminică de la ora 13.30, fiind precedată de tulnicari, parada majoretelor şi parada portului popular. De la ora 14.00, poetul ţăran Gheorghe Mariţa (Găleanu) va recita o poezie, după care vor urma un dans oşenesc, premierea elevilor cu rezultate deosebite şi premierea cuplurilor de aur.

  Petrecerea va fi deschisă, de la ora 14.30, însă numele grele vor intra pe scenă seara. Astfel, Corina îşi va susţine recitalul de la ora 21.00, urmată, de la ora 21.45 de Bianca Rus, şi de Rareş Câmpan, de la ora 22.30. Zilele comunei Turţ se vor încheia, la miezul nopţii, cu un frumos foc de artificii.

  Tot duminică, moţii din Gelu vor avea motiv de sărbătoare, în sat fiind organizate o serie de evenimente prin care va fi omagiat Crăişorul Munţilor, Avram Iancu. La sărbătoarea de la Gelu vor participa şi Strănepoţii Iancului din Mărişel, dar şi tulnicăresele din Marna şi Ianculeşti, alături de grupul vocal din sat. Însă cele mai aşteptate momente ale sărbătorii de la Gelu vor fi recitalurile extraordinare susţinute de Veta Biriş şi Nicolae Furdui Iancu, invitaţi speciali ai moţilor din Gelu. Ziua se va încheia cu un foc de artificii.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img