More


  Festivalul de la Oţeloaia a ajuns la cea de a 59-a ediţie

  - Advertisement -

  oteloaia

  Cel mai longeviv festival al județului Satu Mare și-a deschis ieri porțile pentru a 59-a oară. Festivalul folclorului codrenesc de la Oțeloaia este considerat a fi cel mai important eveniment al codrenilor, fiind totodată un prilej de întâlnire a locuitorilor din tot județul, indiferent de zona folclorică din care provin.

  Ca în fiecare an, tradițiile codrenești au fost puse la loc de cinste, iar magiunul, plăcinta cu brânză și preparatele tradiționale au fost la mare căutare, însă în centrul atenției s-au aflat cei care îmbrăcați în costumul popular codrenesc au demonstrat încă o dată că festivalul își merită pe deplin recunoașterea națională.

  Prezente la deschiderea festivalului au fost și oficialitățile judeţene, printre care prefectul Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care au vorbit despre dezvoltarea acestei zone și despre tradițiile pe care suntem datori să le păstrăm la loc de cinste.
  |
  Spectacolele susţinute de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori s-au desfăşurat toată ziua pe scena amplasată lângă lacul din pădurea Oţeloaia. După deschiderea oficială a urmat formaţia de dansuri din Homoroade, recitalul lui Nicolae Mureşan, Leontina Dorca şi Ansamblul folcloric Cununiţa dar şi Maria Carmen Sas şi Ansamblul folcloric Cununiţa Năzdrăvană.

  După-amiază pe scenă au mai urcat Malvina Madar Iederan şi Formaţia de dansuri Dănţăuşii Codrului din comuna Socond, Maria Petca Poptean şi Ansamblul Măgura din Târşolţ, Ansamblul Ceatăra din Carei, Formaţia de dansuri Muguraşii Codrului din Giorocuta, Formaţia de dansuri din Băiţa de sub Codru, jud. Maramureş.

  Spectacolul a continuat cu Ansamblul Codruleţul din Tăşnad, Nicu Pop şi formaţia de dansuri din Vama, precum şi cu Ansamblul folcloric Cetatea Codrului din Ardud şi Formația de dansuri din Corund.

  Festivalul de la Oţeloaia se organizează aici, încă din 1956, şi este un bun prilej pentru oamenii din zonă să se întâlnescă şi să se distreze împreună.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img