More



    Fostul adjunct al IPJ Satu Mare, Liviu Tăut, trimis în judecată de DNA

    taut

        Fostul adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Liviu Tăut, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Oradea, se arată într-un comunicat de presă postat ieri pe site-ul DNA. Tăut este acuzat de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), iar dosarul acestuia a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Oradea. În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată ofiţerul Ioan Şaitoş, lucrător în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Satu Mare, acuzat de luare de mită și favorizarea făptuitorului, respectiv omul de afaceri Tarr Attila Csongor, acuzat de dare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), dare de mită și spălare de bani.

    Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2013 – 2014, inculpatul Liviu Tăut, în calitate de inspector șef adjunct al IPJ Satu Mare, a pretins și primit mai multe bunuri și beneficii materiale de la inculpatul Tarr Attila Csongor, administrator al unei societăți comerciale, pentru a-l ajuta pe acesta din urmă să obțină o soluție favorabilă într-un dosar penal de evaziune fiscală , ce era instrumentat de inculpatul Ioan Şaitoş.

    Ajutorul dat de inculpatul Liviu Tăut a constat în furnizarea de date relevante din dosar și asigurarea faptului că ofițerul de poliție Ioan Şaitoş va finaliza favorabil dosarul penal respectiv. Astfel, inculpatul Liviu Tăut a beneficiat din partea omului de afaceri de o serie de foloase materiale necuvenite.

    Dosarul penal a fost finalizat în luna septembrie 2014 de către inculpatul Ioan Şaitoş, care a propus clasarea dosarului, motivând că fapta nu există.

    În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun mobil aparținând inculpatului Liviu Tăut, până la concurența sumei de 17.405 lei și asupra unui bun mobil aparținând inculpatului Ioan Şaitoş, până la concurența sumei de 5.883 lei. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Satu Mare și Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Oradea cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE