More

    Fotbal: Comitetul de Urgență al FRF a modificat ROAF-ul pentru liga a doua

    3

    Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a modificat, în ședința sa de marți, Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) pentru liga a doua, la cererea echipelor din eșalonul secund care nu dețin în prezent jucători formați la nivelul clubului, potrivit site-ului FRF.

    Comitetul de Urgență, compus din Răzvan Burleanu (președintele FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreședintele FRF) și Octavian Goga (vicepreședintele FRF), a dispus modificarea art. 19 alin. 15 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice astfel: ”Pentru Campionatul Național Liga a 2-a cluburile participante au obligația de a înscrie în raportul de arbitraj următoarele categorii de fotbaliști profesioniști: a) un număr minim de 4 jucători formați la nivel național (a se vedea art. 45, alineatul 7) începând cu sezonul 2015/2016; b) un număr minim de 2 jucători formați la nivelul clubului (a se vedea art. 45, alineatul 7) începând cu sezonul 2016/2017; c) un număr de maxim 2 jucători extracomunitari, cu respectarea următoarei condiții: […]”.

    De asemenea, forul a aprobat introducerea art. 19 alin. 16 având următorul conținut: ”În situația în care un club participant la Campionatul național Liga a 2-a nu deține în lot numărul minim de jucători ce îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 19 alin. 15 numărul de jucători înscriși în raportul de arbitraj va fi redus în mod corespunzător. Locurile libere pot fi completate la următoarele jocuri cu jucători care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.”

    Sezonul 2015-2016 al Ligii a doua va debuta sâmbătă.

    Totodată, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca sumele acordate de către Federația Română de Fotbal cluburilor participante în competițiile de juniori — elită (în total 200.000 de euro), cu excepția cluburilor ale căror echipe participă și în campionatul național Liga I, să fie atribuite astfel: 25% din sumă la începerea competiției, 25% din sumă la sfârșitul turului, 25% din sumă la începutul returului, 25% din sumă la finalul competiției.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE