More


  Grădinile şi solariile Asociaţiei Stea prind viaţă

  =

  stea

  Printr-o inițiativă începută anul trecut prin proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă”, Asociaţia Stea are acum posibilitatea de a demonstra din nou că tinerii fără adăpost sunt capabili să devină membri activi ai comunităţii, în condiţiile unui sprijin adecvat care să-i determine pe ei înșiși să creadă în forțele proprii.

  Aplicarea principiului „Nu da omului pește. Învață-l să pescuiască!” are începând de anul trecut o nouă dimensiune la Asociația Stea. Este vorba despre o finanțare din fonduri nerambursabile, un teren primit spre folosință gratuită din spațiul public, parteneri de încredere, oameni minunați care au acceptat să-i ajute şi să-i îndrume pe reprezentanţii asociaţiei şi beneficiarii serviciilor acesteia. Proiectul s-a materializat, astfel, în grădini şi solarii devenite oaze de verdeață și, mai mult decât atât, oaze de speranţă.

  Acestea au contribuit la atingerea unor rezultate remarcabile pentru cei 28 de tineri implicați până în momentul de față în programul de terapie ocupațională prin horticultură: asumare de responsabilități, seriozitate și implicare, perseverență, muncă în echipă, gestionare eficientă de resurse şi altele. Iar tinerii nu ratează nici o ocazie de a se mândri cu rezultatele muncii lor. Orice vizitator care intră la Asociația Stea este invitat automat să viziteze, preț de câteva minute, grădina și solarul din curtea centrului de zi și, dacă se poate, și cele din zona Curtuiuș, unde din acest an există un spațiu mult mai mare de grădină și două solarii a câte 240 mp. Vizitatorii primesc, sub formă de cadou, şi câte un produs crescut aici. Reprezentanţii Asociaţiei Stea se declară mai mult decât mulţumiţi de cele realizate de cei 28 de beneficiari în aceste grădini şi sere.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img