More


  În numele unei statornicii şi a destinului Careiului!(I)

  - Advertisement -

  Cu primarul municipiului Carei ne ştim de mulţi ani şi nu ne-au ocolit evenimentele ce au trecut peste noi. Întotdeauna ne-am încurajat în atitudinile civice, pe care le-am visat împreună fără să ţinem seama de riscuri şi fără să urmărim împliniri personale. Cu gândirea lui înţeleaptă, ne-am trezit, pur şi simplu, pe aceeaşi parte a baricadei. Adică, am simţit la acest om minunat că este dominat de simţul dreptăţii şi adevărului. Întotdeauna a fost îmbrăcat în haina sacrificiului pentru cei ce l-au votat de atâtea ori ştiind că nu le poate rămâne dator.

  A ştiut mereu să ducă lupta până la capăt, ca un lucru frumos început să fie şi terminat. I-a plăcut şi îi place rigoarea cu care se pun problemele esenţiale ale activităţii celei mai importante instituţii din municipiul Carei. Mi-a plăcut felul în care a vorbit în emisiunea ,, Oameni şi fapte’’ despre colegul său, viceprimarul Keizer Ludovic, nimeni altul decât cel mai realizat produs al fotbalului sătmărean, căpitanul echipei de aur ,,Olimpia’’, finalistă în Cupa României. Doamne, ce jucător minunat, înzestrat cu atâtea calităţi şi ataşat acestui judeţ, cum n-am mai întâlnit. Şi iată, acum, lângă primarul Eugen Kovacs, au devenit o echipă de invidiat. Oare cine din acest judeţ poate concura cu ei şi oare cine se poate mândri cu rezultate în administraţie atât de mult?! Aici, la Carei, administraţia nu-i politică, iar politica celor doi este cea a populaţiei municipiului. Politica se vede în construcţii (94 locuinţe ANL), în străzi asfaltate, în introducerea apei, în canalizare, în asigurarea funcţionalităţii serviciilor de tot felul în toate zonele oraşului, în ştrand, parcuri pentru copii, grădiniţe, şcoli, practica elevilor la întreprinderi şi asigurarea angajării absolvenţilor la unităţile respective, în grija pentru sănătatea oamenilor, în creşterea bunăstării în ultimă instanţă. Aceasta este, de fapt, menirea primarului şi a consiliului local, nu certuri şi grupări partinice.

  La Eugen Kovacs există o inflaţie de idei, culminând cu goana după proiecte câştigate, care să aducă bani pentru oraş, că din bugetul propriu n-ar fi reuşit să realizeze atâtea lucruri şi mai ales să ducă la îndeplinire o serie de proiecte în curs de realizare.

  Felicitări, echipă formidabilă! Sigur, ca primar, nu poţi mulţumi pe fiecare cetăţean separat, mai ales că ştie bine ce probleme grele apar prin creşterea numărului de romi, care trebuie, cum spune domnul Eugen, educaţi de la vârsta de 3 ani, din grădiniţă, apoi în clasele mici, şcoală, liceu etc. Educaţia trebuie făcută pentru muncă şi încadrare în viaţa socială, nu pentru a trăi fără muncă, cu banii populaţiei, bani cu care s-ar putea organiza obiective frumoase.

  Am găsit semnificativ să evoc acest aspect, de care se loveşte fiecare primar şi care e parcă ocolit, lăsând ca lucrurile acestea să treacă neobservate. De ce? Domnul E. Kovacs gândeşte puţin mai departe, văzând viitorul Careiului şi tremurând pentru bunăstarea locuitorilor de acolo. Ce frumos! Acest primar a făcut şi riscuri deliberate pentru înflorirea oraşului, a fiecărei instituţii prin prezenţa lui în peisajul careian, pentru care merită toate laudele, pe care nu le cere! Simte totuşi plăcere când, câte un cetăţean ordonat al Careiului îl opreşte şi îi mulţumeşte printr-un simplu ,,Vă mulţumesc!’’. E frumos că mai există astfel de oameni!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img