More

    În numele unei statornicii şi a destinului Careiului!(II)

    E conştient că România e dirijată din afară. Dar nu ne opreşte nimeni să ne păstrăm modul de viaţă, istoria, identitatea şi cultura. În Carei, a desfiinţat ,,Zilele Oraşului’’ introducând activităţi cultural-educative pentru toate vârstele şi gradele de cultură ale oamenilor.

    În decursul a 7-10 zile poţi viziona spectacole de teatru din ţară şi din afară, întreceri sportive, audiţii muzicale, seri literare, muzică de tot felul în săli speciale şi lucruri frumos amenajate, înlocuind bâlciul, scandalul cu mici învechiţi şi bere de oriunde. Mai important i se pare păstrarea oraşului, a rondurilor de flori, a gărduleţelor, a parcurilor, a liniştii cetăţenilor. Acolo nu se face orice când vrea oricine şi oriunde. Totuşi sunt instituţii care ordonează, organizează şi veghează la buna desfăşurare a activităţilor. De aceea şcolile din Carei se deosebesc mult de altele, elevii de acolo participând organizat la activităţile dorite de ei, însoţiţi de profesori şi părinţi.

    Eugen Kovacs este cu totul altceva. Are un talent în a conduce, o face cu vocaţie, nu îşi lasă harul risipit, a rupt barierele convenţionale, iar sudoarea frunţii lui este rezultatul perseverenţei sale. Este un om fără epuizare, calitate pe care o are numai un om care îşi iubeşte oraşul, locuitorii care l-au votat şi… sunt sigur îl vor vota şi în viitor. De ce? Pentru că vă iubeşte pe dumneavoastră, pe careieni. Atât de frumos vorbeşte despre oamenii de acolo, despre salariaţii primăriei, harnici şi serviabili, despre instituţiile din Carei! I-am spus că România trăieşte într-un haos, fără ordine, iar răspunsul a fost că munca ordonată, responsabilă, a fiecărui cetăţean ne face mai ordonaţi! Şi mulţumeşte prefectului, subprefectului şi Consiliului Judeţean că se implică şi ajută, cât e posibil, Careiul. Este de acord că populaţia ţării şi-a pierdut încrederea în cei de sus! Mulţi din sfera superioară s-au obişnuit să fie înjuraţi pentru ceea ce nu fac! Trebuie să existe egalitate între cetăţeni şi stat . Populaţia nu i-a trimis acolo să-şi mărească veniturile actuale plus altele pentru perioada de pensie. ( Consider că primarii, aleşii adevăraţi ai populaţiei, merită aşa ceva!) Nu-i convine nimănui că acest cuplu, premier-preşedinte, nu funcţionează. Să-şi facă fişa postului conform Constituţiei! Nu e de acord cu practica de a părăsi oamenii valoroşi ţara, oameni formaţi aici, pe cheltuiala poporului român. Păcat! Şefii văd, dar nu fac nimic! De ce? Primarul e convins că trăim într-o lume confuză, a minciunii şi urii şi tot atât de convins este că poporul acesta nu mai poate fi minţit!

    Am vorbit în emisiune multe lucruri, din care se desprinde talentul pe care-l are Eugen Kovacs, acest primar de toată lauda, un om ca o redescoperire continuă. Ar părea că este în criză de idei, dar ştie să întoarcă fenomenul pe toate feţele şi emite ipoteze. Puteţi să-l urmăriţi pe NVTV, sâmbătă, 22 august, ora 21.00, marţi, 25 august,ora 16.00, şi vineri 28 august, ora 22.00. Urmăriţi emisiunea şi vă garantez că nu veţi regreta!

    Teodor Curapaş

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE