More


  Încep lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în Grădina Viilor din Carei

  =

  gradina

  În aceste zile vor începe lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă şi de canalizare în Grădina Viilor, în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Carei. De altfel, de o bună perioadă de timp, pe raza municipiului Carei sunt în plină desfăşurare lucrările de modernizare sau de extindere a diferitelor reţele de utilităţi.

  Într-o primă fază, în perioada august-septembrie, vor fi demarate lucrările în zona Nyulhat şi în valea Tireamului. Porţiunile de drum pe care se lucrează vor fi închise circulaţiei în timpul zilei, dar la dispoziţia proprietarilor de vii vor fi puse rute ocolitoare. (În punctele necesare vor fi amplasate indicatoare). În schimb, de după-amiază până dimineaţa următoare (adică de la ora 18.00 până la 7.00) se va putea circula şi pe străzile pe care se efectuează intervenţii. În faza a doua, în perioada octombrie-noiembrie, vor fi demarate lucrările pe drumul de la motelul Vraja Viilor până la cruce, respectiv pe valea Ianculești, paralelă cu respectivul drum. În cea de-a treia etapă, reţelele vor fi extinse în zona rămasă din Nyulhat şi în jurul fostei vii a PCR. Potrivit graficului, lucrările trebuiesc finalizate până în data de 31 decembrie 2015. Beneficiarul lucrării este operatorul regional Apaserv SA, iar executantul este societatea Samcif SA.

  Primăria Carei recomandă proprietarilor de imobile din Grădina Viilor să ia legătura, din timp şi la faţa locului, cu reprezentanţii firmei executante pentru a stabili de comun acord locaţia căminelor pentru ceasurile de apă şi canalizare. “Acest lucru va fi în avantajul lor când vor putea să se racordeze, pe cheltuială proprie, la reţelele de apă şi canalizare. Să nici nu mai pomenim de faptul că, spre deosebire de apa potabilă, canalizarea va funcţiona pe cale gravitaţională, iar acolo unde panta conductelor nu va fi suficientă se va acumula apă reziduală, care va emana mirosuri greu de suportat”, se mai arată pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img