More  Începe goana după rechizite şcolare

  - Advertisement -

  ghiozdan

  Părinţii şi copiii au luat cu asalt rafturile cu rechizite. Marile magazine au oferte pentru toate buzunarele, astfel că pregătirile pentru prima zi de şcoală au intrat în linie dreaptă. Echipaţi cu liste, multă răbdare şi neapărat însoţiţi de copii, părinţii cutreieră magazinele în căutarea celui mai bun preţ.

  Care este necesarul pentru şcoală
  Cinci caiete dictando, cinci de matematică, un caiet de biologie, unul de geografie, unul de muzică, un bloc de desen, un penar, creioane colorate, hârtie colorată, dar şi un ghiozdan. Cam asta cumpără părinţii pentru prima zi de şcoală. Pentru acest coş vor scoate din buzunar aproximativ 150 de lei. Iar dacă au copii pretenţioşi care îşi doresc caiete cu Hello Kity ori Minnie Mouse vor scoate din buzunar până la 200 de lei. Părinţii spun, însă, că adevărata cheltuială începe după 15 septembrie, când trebuie să cumpere caiete speciale. “Fetiţa este clasa a cincea şi băieţelul intră în clasa întâi. Am pregătit cam 500 de lei, deocamdată, mai târziu să mai vedem ce ne mai cere la şcoală” a spus o mămică.

  Puţine magazine au oferte complete
  În magazinele din Satu Mare oferta nu este foarte generoasă, cu câteva excepţii. Una dintre ele este magazinul Compas, situat în Pasajul Coposu, acolo unde orice părinte poate să achiziţioneze din acelaşi loc tot ce are nevoie copilul său. Iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. De la cei care caută, de nevoie, articole mai ieftine, până la cei care vor să cumpere tot ce e mai bun, şi mai scump în acelaşi timp, pentru copiii lor. “Cel mai mare aflux de cumpărători îl înregistrăm după-masa, atunci când oamenii ies de la servici. De obicei, părinţii sau bunicii vin însoţiţi de copii, care aleg ce doresc şi ce le place. Adevărul este că au de unde alege, căci am pregătit special rafturi întregi cu rechizite şi alte articole şcolare”, a spus un reprezentant al magazinului Compas.

  Preţuri pentru toate buzunarele
  Astfel, la magazinul Compas preţul unui ghiozdan oscilează între 44,9 şi 395 de lei, iar al unui caiet este cuprins între 0,90 lei şi 7,50 lei. Un stilou se poate cumpăra atât la 4,9 lei, cât şi la 400 de lei, în timp ce o trusă de geometrie se poate achiziţiona la 6,9 lei. Costul unui penar oscilează între 8,9 şi 120 de lei, în timp ce creioanele colorate sau cariocile au preţuri cuprinse între 2,50 – 132 de lei. Dacă un bloc de desen se poate cumpăra atât cu 1,50 lei cât şi cu 30 de lei, acuarelele pot fi luate la preţuri cuprinse între 3,90 şi 69 de lei.

  Acum şi în varianta online
  Pentru părinţii care se împacă mai bine cu tehnica modernă, aceştia au ocazia de a achiziţiona articolele şcolare din mediul virtual. De altfel, internetul abundă de magazine online. Ajunge să tastezi “rechizite şcolare” pe orice motor de căutare şi apar zeci de magazine online de profil. Preţurile oscilează şi ele de la site la site, dar avantajul este că se oferă chiar şi reduceri, iar toate cumpărăturile pot fi făcute, de la un click distanţă, chiar şi de la birou. Cum timpul de livrare nu depăşeşte două zile, iar cumpărăturile peste un anumit nivel beneficiază de transport gratuit, iată cum internetul reprezintă o soluţie viabilă pentru părinţii care stau mai prost cu timpul liber.

  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts