More


  Înghesuială la Vama Petea în week-end

  =

  vama1

  Marea majoritate a sătmărenilor se află în concediu în luna august, astfel că se folosesc de acest prilej pentru a se întoarce acasă la cei dragi.

  În aceste condiții, la acest sfârşit de săptămână Vama Petea era plină de mașini pe sensul de intrare în țară. Autorităţile vamale s-au pregătit pentru acest aflux astfel că durata de şedere în vamă era scurtă.

  Nebunie la Petea
  Atât sâmbătă, cât şi duminică, Punctul de trecere a frontierei de la Petea a fost deschis pe patru benzi, dar și în aceste condiții coada de mașini se întindea pe mai bine de un kilometru, potrivit spuselor celor ce intrau în țară.

  “Este coadă mare, dar merge destul de repede. Dar şi aşa ai de aşteptat mai bine de o oră la rand. Ne-am aşteptat să fie coadă, pentru că în fiecare an este, dar nu chiar aşa”, ne-a spus un sătmărean care tocmai se întorcea din Italia.

  IMG_3024

  O parte dintre cei care doreau să intre în ţară s-au îndreptat spre Vama Urziceni, auzind de la cunoscuţi că este rând mare la Petea, astfel că şi aici s-au format cozi.
  Mai mult decât atât, pe lângă statul la rând în vămi, “stranierii” sătmăreni s-au plâns că şi drumul a fost foarte aglomerat.

  “Noi venim din Spania, şi am avut un drum foarte aglomerat. S-a circulat foarte greu în Austria, iar de la nişte prieteni am aflat că la fel s-a circulat şi în nordul Italiei şi al Sloveniei. Aici în Ungaria a fost mai lejer traficul. Probabil că ajunşi aici, fiecare s-a orientat spre vama cea mai apropiată de casă”, ne-a spus un alt sătmărean venit în concediu acasă.

  vama2

  Cadouri pentru cei dragi
  Cu mașinile burdușite de cadouri pentru cei dragi lăsați acasă, românii se întorc pe meleagurile natale în perioada concediilor din Occident.

  “Venim de departe, din Franţa, şi aducem câte un cadou pentru fiecare dintre cei lăsaţi acasă. Aşa facem în fiecare an, ne întoarcem în România cu maşina plină de daruri”, a afirmat o doamnă originară din Oaş.

  Dacă unii vin doar ca să se relaxeze, alții se întorc să-și investească banii câștigați în străinătate, iar alții să se căsătorească.

  “Avem de terminat o căsuţă şi sperăm că în acest an vom reuşi acest lucru. Mai stau în străinătate un an sau doi, după care mă întorc acasă”, ne-a spus un “stranier” în Vama Petea.

  prima

  Doi tineri, singuri în maşină, au spus că se pregătesc de nuntă. “Vom face nuntă în vara asta. Suntem de mult timp împreună, iar acum venim acasă să ne căsătorim”, ne-au spus aceştia.

  Dacă acum Vama Petea este plină pe sensul de intrare, la finele acestei luni și începutul lunii septembrie cozile se vor muta la sensul de ieșire.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img