More


  Investiţii masive în dezvoltarea Turţului

  - Advertisement -

  turt

  Investiţiile continuă în comuna Turţ. Primarul Ioan Ciupac pune un accent deosebit pe refacerea infrastructurii rutiere, pe aprovizionarea cu apă potabilă de calitate şi pe realizarea sistemului de canalizare. Turţenii care în perioada asta se reîntorc din străinătate văd că faţa comunei este în schimbare.

  Mulţumiri conducerii Consiliului Judeţean
  Banii veniţi de la Guvern, de la Uniunea Europeană, dar şi de la contribuabili sunt folosiţi la Turţ pentru realizarea unor investiţii importante. Prioritară, pentru început, a fost reabilitarea străzilor din interiorul comunei, dar şi realizarea legăturii cu drumul national. “Acum că vin acasă turţenii, văd că faţa comunei se schimbă. Autostrada Oașului este asfaltată, mai mult, am continuat cu cei şapte km pana la intersecția cu Halmeul, și mulțumesc Consiliului Județean și mulțumesc în special domnului Govor pentru că ne-au sprijinit. Acum avem legătura cu drumul naţional aşa că cei care vin acasă, pot veni pe drumuri bune”, a declarat edilul Ioan Ciupac.

  Dificultăţi impuse de relief
  Cu toate astea, infrastructura rutieră mai necesită intervenţii, iar primarul are deja făcută o strategie pentru dezvoltare pe termen lung pe care o şi explică localnicilor cu care se întâlneşte. Edilul recunoaşte că: “Turţul este o comună greu de administrat. Este o comună mare, pe un relief deluros ce face probleme atunci când vorbim de infrastructură. Avem străzi în pantă, abrupte, înguste dar continuăm să investim, iar cu banii care au venit la bugetul local deja vrem să asfaltăm şi alte drumuri în interior”.

  Urmează investiţii de opt milioane de euro
  O altă investiţie mare se va realiza în reţeaua de apă şi canal. Opt milioane de euro ar urma să ajungă în următorii ani în Turţ pentru sistemul de apă şi canal al comunei. “Un beneficiu important va fi creşterea calităţii apei potabile. Graţie Masterplanului derulat de Apaserv, vom reuşi să avem o staţie de deferizare şi demanganizare şi în plus, tot prin proiect, vom face un bazin suplimentar faţă de cel pe care deja îl avem”, a conchis primarul Ioan Ciupac.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img