More


  Ioan Raţiu, condus pe ultimul drum

  =

  ratiu

  Fostul redactor şef al Cronicii Sătmărene şi colaborator al Gazetei de Nord-Vest, Ioan Raţiu, a fost condus ieri după-amiază pe ultimul său drum alături de familie şi pste o sută de prieteni şi cunoscuţi. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Greco-Catolic de lângă gară.

  Prietenii şi cunoscuţii au venit în număr mare pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel ce a fost până nu demult omul Ioan Raţiu. Slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Cristian Boloş, iar lângă sicriul cu trupul neînsufleţit au stat cei doi fii ai săi, Cristian şi Călin, alături de familiile lor. În predica sa, preotul Cristian Boloş a cerut iertare, în numele răposatului, de la familie, prieteni, apropiaţi şi cunoscuţi, după care Ioan Raţiu a fost înmormântat în cripta familiei, alături de soţia sa, Elisabeta.

  Cunoscutul om de presă Ioan Rațiu și-a dat marţi obștescul sfârșit la venerabila vârstă de 83 de ani. Ioan Rațiu s-a născut la data de 30 august 1932 în localitatea Mediaș, fiind fiul unor refugiați sătmăreni. După război, s-a întors împreună cu familia în județul Satu Mare, la Vezendiu, unde a urmat și cursurile școlii gimnaziale. A continuat studiile la Liceul Agricol din Carei, după care, în perioada 1961-1964, a urmat Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Stefan Gheorghiu.

  A început să scrie încă din anul 1954 la ziarele „Pentru Socialism” și „Viața Liberă” din Baia Mare. În anul 1964 a revenit la Satu Mare, iar din 1968 până în 1971 a fost redactor șef la Cronica Sătmăreană. În perioada 1971-1974 a fost președintele Comitetului de Cultură și Educație Socialistă, după care a redevenit redactor șef la Cronica Sătmăreană până în 1990 când s-a pensionat. Ioan Rațiu a continuat să colaboreze şi după pensionare cu Gazeta de Nord-Vest, urmașul ziarului Cronica Sătmăreană, până în momentul când și-a dat obștescul sfârșit.

  A fost căsătorit din 1961, iar soția sa Elisabeta i-a dăruit doi copii, pe Cristian și Călin.
  Colectivul Gazetei de Nord -Vest și Nord Vest TV transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate și-L roagă pe bunul Dumnezeu să-l așeze pe Ioan Rațiu în mijlocul celor drepți. Dumnezeu să-l odihnească în pace.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img