More  Langenbacher Ştefan, o viaţă dedicată scrimei!

  - Advertisement -

  langenbacher1

  Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori ai şcolii sătmărene de scrimă, Langenbacher Ştefan împlineşte azi 75 de ani.

  Şi-a dedicat practic toată viaţa activităţii sportive şi de mai bine de 60 de ani e mereu alături de scrima românească.

  “Am început scrima la Satu Mare în 1954 cu marele antrenor emerit Alexandru Csipler. La 18 ani am câştigat campionatul naţional de tineret iar apoi până în 1967 în fiecare an am fost finalist la Naţionalele de spadă. De asemenea cu echipa, în timpul studenţiei am câştigat Campionatul Naţional în 1964” ne-a povestit sărbătoritul zilei.
  Langenbacher Ştefan a început cariera de antrenor la începutul anilor 70 imediat după plecarea în Australia a maestrului emerit Csipler Alexandru.

  “Maestrul Csipler a plecat să pregătească lotul Australiei pentru Olimpiada de la Munchen iar aşa am ajuns eu să antrenez la Satu Mare. În plus şi Haukler Ştefan era la Bucureşti la lotul olimpic, aşa că a fost nevoie de un antrenor la Satu Mare” a mai spus Langenbacher Ştefan care se mândreşte cu cele 52 de titluri naţionale cucerite ca sportiv şi antrenor de-a lungul carierei. I-au rămas la suflet toţi foştii elevi printre care le a amintit cu drag pe Coroiu Anca sau Rupacsics Csilla.

  A continuat să lucreze la CS Satu Mare şi după pensionare şi a făcut echipă bună cu ceilalţi antrenori de spadă de la CS Satu Mare. Se mândreşte şi cu cei doi băieţi care i-au călcat pe urme. Aldrin şi Andy care au fost şi ei spadasini cu rezultate bune. Iar Andy chiar continuă tradiţia familiei şi antrenează în Germania.

  „ Sunt extrem de mulţumit şi de fericit cu ce am realizat în sport şi în viaţă. Sper să fiu sănătos şi să mă bucur în continuare de rezultatele şcolii sătmărene de scrimă” a spus la final antrenorul Langenbacher Ştefan.

  Redacţia sport a GNV îi transmite un sincer La mulţi ani cu sănătate şi cu mulţumiri pentru tot ce a făcut pentru sportul sătmărean!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts