More  Lenard Berei, mândria Ardudului!

  - Advertisement -

  ardud-lupte

  Revenit acasă, la Ardud, de la Subotica, medaliatul cu bronz de la Europenele de lupte, Lenard Berei, a avut parte de o primire deosebită.

  Primarul oraşului Ardud a organizat la sediul primăriei o conferinţă de presă şi a promis că, după Mondialele de la sfârşitul lunii, Berei va avea parte de mai multe surprize… plăcute.

  “E un băiat cu care noi, ardudenii, ne mândrim. E un exemplu pentru toţi de dăruire, de voinţă şi de caracter acest om care face cinste nu doar Ardudului, ci şi Sătmarului şi României. Am avut mari emoţii după accidentarea lui de acum o lună şi jumătate. Nu mai speram că va urca pe saltea. Dar cu voinţa lui de fier nu doar că a urcat pe saltea ci a şi venit acasă cu o medalie”, a spus mândru primarul Ovidiu Duma care a promis că va continua să sprijine luptele şi de acum înainte.

  Antrenorul Tudor Barbul de altfel a mulţumit primăriei şi consiliului local pentru ajutor şi a anunţat că la Mondiale, din lotul României vor face parte nu unul, ci doi sportivi din Ardud.

  “Nu e puţin lucru ca un oraş ca Ardudul să dea doi sportivi în lotul national. Nu vreau să-l supăr pe Doamne Doamne aşa că nu voi spune că sunt uşor dezamăgit de rezultat şi că puteam lua aurul.Acest bronz e fantastic mai ales în condiţiile în care nu am făcut decât cinci antrenamente normale după operaţie. Suntem o echipă şi le mulţumesc tuturor, de la doctor la colegii mei de la lot pentru sprijin” a punctate Tudor Barbul care nu s-ar supăra dacă şi luptele ar avea parte de un sprijin mai consistent la Satu Mare. Mai ales că de ani buni se şi fac performanţe.

  Medaliatul cu bronz la Subotica, Lenard Berei a vorbit puţin şi a explicat că lui îi place să povestească pe saltea. Berei a fost tranşant în privinţa meciului pierdut în semifinale cu azerul şi e convins că dacă-şi asculta antrenorul acum era campion european.

  “Am făcut o greşeală, n-am ascultat indicaţiile maestrului Tudor şi ezitarea făcută m –a costat. Asta e…important e că m-am recuperat rapid pentru finala mică şi am trecut lejer de croat.“ a spus Berei Lenard căruia abia cu o săptămână înainte de Europene doctorul îi scosese firele de la operaţie.

  De altfel Lenard i-a mulţumit doctorului Răzvan Melinte de la Târgu Mureş pentru tot sprijinul acordat şi la prima întâlnire promite că-i va da un tricou de la Europene cu dedicaţie.

  Berei, numărul 1 la CS Satu Mare
  Prezent şi el la conferinţa de presă , directorul CS Satu Mare, Marcel Tarţa, a recunoscut că şi în acest an Lenard Berei e numărul unu în club.

  “Prin rezultatele obţinute în ultimii doi ani luptele au devenit prioritare în club. Păcat că suntem subfinanţaţi de la minister. Abia ne ajung banii de competiţiile interne. Ca un exemplu , anul acesta am avut 40000 lei alocaţi luptelor pe tot anul. Dacă nu aveam lângă noi primăria Ardud şi alţi sponsori nu o puteam scoate la capăt. “ a declarant Marcel Tarţa care speră să-i poată acoperi măcar 50 % din premiul pe care Berei trebuie să-l primească după bronzul de la Europene.

  Directorul CS Satu Mare şi-ar dori ca antrenorul Tudor Barbul să se acrediteze pentru Mondialele de la Sarajevo , dar pentru asta ar fi nevoie de cel puţin 4000 lei.

  “Aş vrea să putem face deplasarea în Bosnia şi să-l susţinem pe Lenard dar dacă luăm bani din club nu ne mai rămân pentru competiţiile ce mai sunt în calendar în acest an” a recunoscut Tarţa.

  Marius Bulgăr în premieră la Mondiale
  Abia revenit de la Subotica, Berei va pleca azi în cantonament la Bacău pentru a pregăti Mondialele de cadeţi. Alături de el va fi şi antrenorul Tudor Barbul dar şi colegul de la club, Marius Bulgăr. Marius va participa în premieră la Mondiale la categoria 42 kg.

  Acesta s-a declarat optimist înaintea competiţiei şi speră să vină acasă măcar cu medalia de argint.

  “Nu am emoţii. Ştiu ce mă aşteaptă acolo. Sportivul din Turcia care a ieşit campion European m-a învins cu 2-1 la un turneu la Bucureşti după o prostie făcută de mine. Puteam să-l bat dar asta a fost… Acum trebuie să fiu mai concentrat şi dacă voi avea o zi bună cu siguranţă voi fi pe podium” a promis Marius Bulgăr.

  Campionatele Mondiale de lupte greco-romane cadeţi vor avea loc între 25-30 august la Sarajevo în Bosnia-Herţegovina.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts