More  Lenard Berei, un bronz cât o medalie de aur!

  - Advertisement -

  berei-barbul

  Lenard Berei și-a reconfirmat valoarea și după argintul de anul trecut de la Europene a reușit și în această vară să urce pe podium în competiția continentală. A luat medalia de bronz după un turneu în care a cedat doar în fața campionului european.

  Antrenorul Tudor Barbul a declarat la revenirea în țară din Serbia că medalia lui Berei e cu atât mai valoroasă cu cât puțini au crezut acum trei luni în șansele sportivului său de a participa la Europene.

  ”A fost o perioadă extrem de dificilă în care am trecut de la agonie la extaz. A venit accidentarea la genunchi și am crezut că a picat cerul peste noi mai ales că mulți specialiști nu-i mai dădeau șanse de recuperare în acest an. Am avut însă un noroc fantastic că am dat de un doctor extraordinar, Răzvan Melinte de la Târgu Mureș care nu doar că l-a operat pe Lenard dar s-a atașat de noi și efectiv l-a pus pe picioare într-un timp record”, a spus Tudor Barbul care a amintit că a avut emoții cu genunchiul lui Berei și în cantonamentul de la Bacău. ”Nu eram siguri că va lupta. După ce i-a scos firele a mai avut dureri și ne-am temut pentru el. Apoi la Subotica în primul tur a căzut din nou pe genunchi și așa cu dureri s-a calificat mai departe”, a completat antrenorul de la CS Satu Mare Cetate Heracle Ardud.

  Barbul crede că adevărata finală s-a jucat în semifinale. Sportivul din Azerbaidjan l-a bătut pe Berei după o ușoară ezitare a ardudanului. ” Începuse bine procedeul și n-a avut încredere să-l ducă la capăt și de acolo azerul a întors meciul și i-a prins brațul lui Berei și a câștigat. Nu s-a bucurat Jamal Feyziyev în finală atât de mult cât a făcut-o după victoria cu Lenard. Mă bucur însă că după acea înfrângere Berei a strâns rândurile și a luat bronzul după un meci spectaculos, poate cel mai spectaculos de la turneu.” a încheiat Barbul.

  Delegația sătmăreană s-a întors aseară acasă la Ardud iar Lenard Berei își va prezenta medalia cucerită la Europene într-o conferință de presă.

  De sărbătorit nu prea e timp căci de miercuri Lenard Berei va intra din nou în cantonament cu lotul național. Motivul? Între 25-30 august sunt programate la Sarajevo Mondialele de lupte pentru cadeți!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0