More


  Maneliştii şi cămătarii, în vizorul ANAF

  =

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat ieri că a început verificarea persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat. În această categorie sunt incluşi asociaţii sau acţionarii care au împrumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoanele care au cumpărat bunuri sau case de peste 70.000 de euro sau au achiziţionat maşini mai scumpe de 25.000 de euro. ANAF a mai anunţat că metodologia presupune mai multe etape, care vor dura cel mult şase luni sau, dacă sunt necesare informaţii din străinătate, chiar 12 luni.

  O primă categorie de persoane vizate o constituie maneliştii. Pe lângă onorariile de zeci de mii de euro, aceştia mai încasează teancuri groase de bani pentru dedicaţii. Deşi se fălesc cu banii câştigaţi, afişându-şi în mod ostentativ averile, maneliştii nu contribuie cu absolut nimic la bugetul statului. Mai că îţi vine să le plângi de milă când vezi ce săraci sunt pe hârtie.

  Cealaltă categorie îi cuprinde pe cămătari şi interlopi. Şi aceştia câştigă zeci de mii, chiar sute de mii de euro din împrumuturile cămătăreşti, dar şi din alte activităţi ilegale. Asemenea indivizi pot fi observaţi în fiecare oraş al ţării.

  Este vorba de oameni care învârt grămezi de bani, se fălesc cu maşinile, vilele şi bijuteriilor lor, deşi nu au firme sau locuri de muncă prin care să îşi justifice averile.

  Până la urmă, ANAF trebuie să le vină de hac şi acestor categorii de români. A mai încercat până acum, însă fără prea mare succes. În primă fază, vor fi supuse verificării 5.400 de persoane. Oare câte dintre acestea sunt manelişti, cămătari sau interlopi?

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img