More


  Măsuri SPECIALE pentru ca judeţul să nu rămână FĂRĂ APĂ

  - Advertisement -
  SAMSUNG CSC
  SAMSUNG CSC

  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a convocat azi o şedinţă de lucru a grupului de suport tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), cu atribuţiuni în gestionarea situaţiilor de secetă prelungită şi de caniculă. Temele dezbătute pe ordinea de zi au fost asigurarea în condiţii normale a furnizării apei potabile în oraşul Negreşti-Oaş, evaluarea efectelor produse de secetă asupra culturilor agricole şi măsurile ce se impun a fi întreprinse de instituţiile şi autorităţile publice în perioada în care judeţul Satu Mare se află sub “cod galben” de caniculă.

  Întrucât nivelul debitului apei pe văile care alimentează staţia de tratare a apei din Negreşti-Oaş este unul scăzut şi pentru a preveni situaţia de restricţionare a furnizării apei potabile către cetăţeni, prefectul Avram le-a cerut instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţiuni în domeniu o mai mare implicare, vigilenţă şi eficienţă. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi de a da dovadă de înţelegere, de înalt spirit civic şi solidaritate privind consumul propriu de apă în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic şi să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi: irigarea grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor, etc..
  În vederea evaluării efectelor produse de secetă asupra culturilor agricole, prin ordin al prefectului s-a constituit un grup de lucru care se va deplasa în teren pentru a analiza situaţiile produse. Prefectul Eugeniu Avram le-a cerut instituţiilor şi autorităţilor publice să întreprindă măsurile care se impun pe timp de caniculă, asigurarea de apă potabilă, protejarea persoanelor vulnerabile, îndeosebi copiii şi persoanele vârstnice şi asigurarea celorlalte măsuri care se impun.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img