More  Mii de credincioşi s-au rugat în bisericile din judeţ

  - Advertisement -

  schimbare

  Mii de credincioşi ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici au participat ieri la slujbele religioase dedicate sărbătorii “Schimbarea la faţă a Mântuitorului Nostru Iisus Hristos”.  Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril şi Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului au fost neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi cu mic cu mare să se roage.


  Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu Mare a îmbrăcat ieri straie de sărbătoare.  La Sfânta Liturghie oficiată de preotul paroh Cristian Boloş au luat parte o mulţime de credincioşi, veniţi să se roage. Enoriaşii au mărturisit că obişnuiesc să vină frecvent aici pentru a se întâlni cu Dumnezeu. “Vin aici ori de câte ori reuşesc, pentru a lua parte la împărtăşania cu Hristos, la întâlnirea cu Dumnezeu”, a mărturisit Oana, una dintre credincioase. “Eu vin frecvent aici, pentru că stau aproape de Catedrală. Aş putea zice că e Biserica mea de suflet”, a spus, la rândul său, un alt credincios, care s-a prezentat Florian. Şi Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril a fost ieri în sărbătoare, sute de credincioşi alegând să se roage în lăcaşul de cult. Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, avându-l în frunte pe protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman.
  Creștinii ortodocși și catolici prăznuiesc, joi, Schimbarea la Față a Mântuitorului pe Muntele Tabor, una dintre cele mai mari sărbători creștine, când apostolii se conving că învățătorul lor este nu numai un prooroc al lui Dumnezeu, ci și Dumnezeu adevărat. Anterior, discipolii lui Iisus văzuseră și se uimiseră de minunile Lui, considerate semne ale Dumnezeirii Sale, dar în sufletul lor îl considerau tot un om, un mare prooroc, cel mai mare trimis, de până atunci, al lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor. Însă, din cele petrecute pe Tabor cu prilejul Schimbării la Față, Sfinții Apostoli înțeleg că Iisus este fiul lui Dumnezeu. Evenimentul s-a petrecut în ultimul an al vieții pământești a Mântuitorului, cu câteva luni înainte de răstignirea Sa.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts