More


  Mii de persoane au sărbătorit zestrea bogată a capitalei Ţării Oaşului

  - Advertisement -

  negresti

  Mii de persoane din Ţara Oaşului sau invitaţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, au sărbătorit sâmbătă şi duminică “Zestrea Oaşului”. Adică, moştenirea cultural-istorică deosebită, respectiv proiectele de dezvoltare a urbei, care însumează circa 30 de milioane de euro. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa episcopului ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, P.S. Iustin Sigheteanul, a deputaţilor Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi, a prefectului Eugeniu Avram, a preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, respectiv a gazdelor, şi anume fostul primar timp de 16 ani Nicolae Bura şi actualul primar Aurelia Fedorca, de numele cărora se leagă dezvoltarea capitalei Ţării Oaşului.

  Angajamentul primarului Aurelia Fedorca
  Primarul Aurelia Fedorca a declarat că acest eveniment este organizat pentru toți negreştenii, atât pentru cei care lucrează în străinătate şi care în această perioadă se întorc acasă, cât şi pentru cei care au rămas în ţară. Edilul şef negreştean a ţinut să le mulţumească oşenilor pentru încrederea acordată, asigurându-i că munceşte în fiecare zi pentru dezvoltarea localităţii. “Doresc să vă mulţumesc pentru că aţi răspuns invitaţiei, pentru că aţi venit şi veţi participa cu siguranţă la toate manifestările noastre, pentru că v-aţi implicat în organizare, pentru că ne susţineţi în tot ceea ce faceţi şi aş avea o rugăminte la dumneavoastră: să vă ocupaţi aşa cum ştiţi dumneavoastră de oaspeţii noştri. Să nu uite că au trecut pe meleagurile noastre. Este un moment foarte important pentru noi toţi, un moment în acre m-am gândit în fiecare zi a mandatului meu de primar pe care mi l-aţi încredinţat. De atunci am făcut eforturi să atrag fonduri pentru dezvoltarea comunităţii noastre, astfel încât să spunem toţi, la un moment dat, că oraşul nostru se dezvoltă şi că merge într-o direcţie bună. Cred că aţi observat cu toţii că în oraşul nostru se întâmplă lucruri minunate, avem investiţii uriaşe, de aproximativ 30 de milioane de euro, pe toate domeniile. Dorim ca această bunăstare să o simţiţi fiecare”, a spus Aurelia Fedorca.

  Oşenii, binecuvântaţi de P.S. Iustin Sigheteanul
  Episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, P.S. Iustin Sigheteanul, a ţinut să îi mulţumească primarului Aurelia Fedorca pentru invitaţie, remarcând seriozitatea oşenilor, care ştiu să facă diferenţa dintre muncă, distracţie şi rugăciune, toate fiind făcute la timpul lor. “Mulţumesc doamnei primar Aurelia Fedorca pentru această onoare pe care mi-a făcut-o, pentru placheta aniversară a 50 de ani de atestare a oraşului Negreşti-Oaş şi doresc ca oşenii, negreştenii, musafirii, demnitarii, clericii, toată suflarea să se simtă foarte bine. Vreau să spun că maramureşenii şi oşenii când se roagă se roagă, când muncesc muncesc, iar când petrec petrec. Nu le suprapun şi nu le amestecă. Iar acum este momentul să petreceţi, pentru că apoi vă întoarceţi iarăşi din nou la muncă şi veţi purta dorul de această zonă”, a spus P.S. Iustin Sigheteanul.

  CJ, alături de edili şi de negreşteni
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a ţinut să le mulţumească oşenilor pentru moştenirea cultural-istorică deosebită, care este un motiv de mândrie pentru întregul judeţ. Mircea Govor, din perspectiva funcţiei pe care o deţine, i-a asigurat pe edilii locali şi pe negreşteni de tot sprijinul său. “Ca şi în fiecare an am o plăcere deosebită că pot să fiu alături de negreşteni, alături de primarul nostru Aurelia Fedorca într-un moment de sărbătoare. Zestrea Oaşului – sună foarte bine. Este într-adevăr o sărbătoare a tuturor celor care sunt în Negreşti sau a celor de pretutindeni care provin din această zonă. Iar pentru acest lucru îi felicit. Le spun să se mândrească cu Ţara Oaşului, pentru că şi noi, cei din conducerea Consiliului Judeţean ne mândrim. De câte ori avem musafiri îi invităm în această zonă minunată, care se dezvoltă extraordinar de frumos. Iar acest lucru i se datorează în primul rând doamnei primar Aurelia Fedorca, dar şi Consiliului Local şi negreştenilor, care au grijă ca această zonă a ţării să se dezvolte frumos şi armonios. Şi vă asigur că în calitatea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean am fost şi sunt alături de această zonă şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta la dezvoltarea acestei zone”, a declarat Mircea Govor.

  Un fost primar fericit
  Fostul primar al oraşului Negreşti-Oaş, timp de 16 ani, Nicolae Bura, s-a declarat extrem de încântat de prezentul şi de viitorul capitalei Ţării Oaşului, dezvoltare la care şi-a adus din plin aportul. “Am contribuit în decursul celor peste 16 ani de primar al oraşului la majoritatea realizărilor din oraş. Apoi, din cele 30 de milioane de euro care au intrat în oraş, vreau să spun cu mândrie că 26 de milioane de euro sunt moştenire lăsate de mine. Este vorba de circa 21 de milioane pentru apă şi apă uzată. Este vorba despre reabilitarea celor şase străzi pe care lumea le ştie. Este vorba despre centrul de afaceri şi centrul pentru persoanele vârstnice. Autoritatea locală nu avea ce face decât să le ducă la bun sfârşit”, a spus Nicolae Bura.

  Distracţie pe cinste
  Festivalul Zestrea Oașului a fost o ediție jubiliară care a marcat și 50 de ani de viață urbană a localității. Pe scena Festivalului, care a fost amenajată în centrul orașului, au concertat Smiley & Band, Delia & Band, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, Puya & Vescan, DJ Amy, DJ Wicked, Ester şi Anastasia, alături de alți interpreți îndrăgiți de negreșteni.

  Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa de Cultură, Muzeul Țării Oașului, Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare, S.C. Events Walter S.R.L. și Asociația culturală ”MARA OAȘ”.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img