More


  Nicolae Bura, răspunzând provocărilor vieţii!

  - Advertisement -

  Cred că Nicolae Bura este unul dintre cei mai prolifici oameni politici şi de administraţie pe care i-am cunoscut. Puţini oameni ce se cred valoroşi pot să prezinte, în paralel, ce a fost şi ce este şi puţini se pot detaşa într-o analiză lucidă până la capăt. Nicu Bura este unul dintre aceştia. A lucrat mult şi bine. A fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi apoi, o perioadă de, cred, 16 ani primarul oraşului Negreşti-Oaş. Ştiu bine ce a făcut pentru dezvoltarea oraşului, ştiu că a făcut din el o adevărată capitală. Ştiu că fiecare locuitor a beneficiat de atâtea şi atâtea facilităţi, bucurându-se azi de o creştere a bunăstării. Mulţi mi-au spus că n-au reuşit să-i mulţumească personal, dar în adâncul sufletului, sunt atât de mulţumiti de fostul lor primar încât l-ar dori acolo tot timpul! Acum este omul care administrează judeţul, funcţie de mare răspundere, care treptat, pune stăpânire pe sufletul său. Acum, îşi dă seama că o parte din suflet a dăruit-o negreştenilor, iar acum o parte o dăruieşte judeţului. Am aflta la emisiunea televizată ,, Oameni şi fapte’’ multe lucruri, iar întrebările mele au fost mai puţin pe placul d-lui Nicolae Bura şi mai mult pe placul spectatorilor.

  Sigur, cu mult curaj, am aflat, totuşi, un răspuns, la ,, dacă avem o ţară normală cu oameni normali?’’ , la ,, Cum e văzută şi etichetată România în Parlamentul Europei?’’, la ,, E adevărat că de afară ni se dictează ce şi cum să facem?’’, la ,, De ce nu ne păstrăm modul de viaţă românesc, istoria, cultura şi identitatea?’’ etc.

  Am ajuns la concluzia că România are locuri atractive, mănăstiri, castele, cetăţi, litoral, mâncare tradiţională, hoţi, manelişti, etc. , dar sunt şi lucruri la care am mai putea lucra cum ar fi: salarii şi pensii decente, căi ferate, şosele, aeroporturi, imagine.

  Se ştie şi vream ca baza piramidei să fie Guvernul care să administreze.

  Iată o parte din problemele discutate la emisiune, probleme fireşti, ale mele, ale dumneavoastră. Desigur, dl. Nicolae Bura a răspuns la aceste idei şi îl respect, având toată admiraţia sincerităţii de care a dat dovadă. A răspuns, ştiind că trăim într-o lume sufocată de răutate, în care acest popor încearcă să-şi regăsească demnitatea naţională. Dl. Bura a reuşit prin forţa cuvântului şi a exemplului personal să fie mereu pe baricada adevărului, luptând pentru cea mai înaltă cauză – a apărării şi slujirii demnităţii naţionale. Acest Nicolae Bura a simţit bine trecerea anilor cu fel de fel de necazuri, şi drame ştiute sau neştiute, dar a rămas cu aceeaşi îndârjire provocată de credinţa obsesivă în destinul neamului nostru, în esenţa nobilă a românilor, promovat şi cultivat de înaintaşi. Acest Nicolae Bura înţelege să fie la datorie, în slujba idealurilor pe care doar unii dintre contemporanii “subţiri” le au. Îl supără faptul că rar şi treptat, dispare termenul de patrie şi derivatele acestuia.

  Pentru mine, N. Bura este un simbol şi o efigie a ardeleanului, a iubirii de ţară. Îl cunosc de-o viaţă şi îl preţuiesc pentru dârzenia lui, pentru tenacitatea lui cu care apără credinţa în Biserica neamului, întâiul născut creştin, datinile, obiceiurile şi tradiţiile obârşiilor truditorului român, al cărui blazon îl poartă cu mândrie şi nobleţe. Nicolae Bura există şi nu trebuie să-l inventăm. Este o personalitate importantă a judeţului şi trebuie să-l respectam pentru profilul lui intelectual, politic, organizator minunat, pentru blândeţea şi umanismul său toate fiind de o pătrunzătoare cuprindere şi un cald îndemn la fapte bune, la atitudine şi nu la vorbe deşarte! Mulţi pot spune ca-l cunosc pe N.B. de o viaţă. Sunt bucuros că şi eu pot spune acest lucru!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img