More


  Normă de hrană suplimentată la Poliţia Locală

  - Advertisement -

  norma

  Ca urmare a modificării cadrului legislativ naţional, Consiliul Local Satu Mare este chemat să majoreze cuantumul normei de hrană, beneficii acordate în favoarea poliţiştilor locali sătmăreni. Concret, cuantumul normei de hrană creşte de la 24 de lei la 25 de lei. Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare, consideră acest demers drept “legal şi oportun”, având în vedere veniturile mici ale poliţiştilor locali.

  Prima normă, acordată în aprilie 2015
  Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa aferentă lunii aprilie din acest an proiectul de hotărâre privind acordarea normei de hrană poliţiştilor locali. La acea dată, funcţionarii publici care ocupă funcţii publice specifice de poliţişti locali şi funcţionari publici cu funcţie de conducere au primit 24 lei pe ziua calendaristică, în timp ce funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual au primit în plus 18 lei pe ziua calendaristică.

  Normă suplimentată din septembrie
  Dacă proiectul de hotărâre va trece de votul consilierilor locali, lucru destul de probabil, funcţionarii publici din cadrul Poliţiei Locale Satu Mare care ocupă funcţii publice specifice de poliţişti locali şi funcţionari publici cu funcţie de conducere vor primi 25 lei, în timp ce funcţionari publici care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual vor primi 19 lei. “Norma de hrană nu se va acorda pe perioada concediului medical, concediului de maternitate, concediului pentru îngrijirea şi creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, după caz, 3 ani, concediilor fără plată, pe perioada suspendării raportului de serviciu sau de muncă şi pe perioada delegaţiilor”, se arată în motivarea conducerii Poliţiei Locale.

  Poliţişti pe salariu minim
  Circa jumătate din angajaţii Poliţiei Locale Satu Mare au probleme financiare serioase. Mai exact, peste 40% din poliţiştii locali încasează lunar doar 640 de lei. Afirmaţia îi aparţine primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi directorului Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup. De altfel, acesta este şi motivul pentru care s-a decis alocarea normei de hrană la începutul acestui an, iar în prezent chiar suplimentarea acestui beneficiu.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img