More  Oli-Poli în prima etapă din “elită”

  - Advertisement -

  oli2

  Federaţia Română de Fotbal a modificat radical sistemul competiţional la nivel de juniori şi din această toamnă cele mai bune echipe din ţară la U 18 şi U 17 au fost comasate într-un campionat de elită.

  În urma rezultatelor din sezonul trecut, Olimpia la juniorii A şi LPS Satu Mare la juniorii B au ajuns între cele mai bune grupări din ţară.

  Campionatul va începe pe 29 august iar la nivelul juniorilor A, Olimpia a fost repartizată în grupa B alături de centre puternice de copii şi juniori din ţară.

  Pandurii Târgu Jiu, CSU Craiova, UTA, Poli Timişoara , trei echipe din Cluj, Banatul Timişoara, Lps Bihor sau Gaz Metan Mediaş vor fi adversarele echipei antrenate de Mircea Bolba.

  “ Ideea federaţiei e foarte bună, campionatul se anunţă a fi unul foarte puternic . Seamănă cu acel campionat la tineret pe care-l aveam pe vremuri şi care se juca în deschiderea meciurilor de Divizia A”, spune Mircea Bolba, cel care a preluat din această vară pregătirea echipei de juniori A de la Olimpia.

  Bolba e convins că echipei îi va fi foarte greu să ajungă în prima parte a clasamentului mai ales că va trebui ca de la juniorii A să joace câţiva dintre băieţi şi la echipa mare. “ Va fi un efort suplimentar pentru unii dintre băieţi dar sperăm să facem faţă. Pe noi această modificare ne-a prins oarecum într-o situaţie mai complicată dar o vom redresa” mai spune Mircea Bolba care mizează pe experienţa căpătată de jucătorii săi sezonul trecut în Cupa federaţiei şi chiar la echipa mare.

  Din lot printre alţii fac parte Tillinger şi Chivari, jucători de lot national, precum şi Bîgiu, Csik, Ştef sau Unlu ce s-au pregătit în această vară cu echipa de seniori. Toduţ, Şoproni, Turcu sau Lipai precum şi alţi juniori din cadrul clubului completează lotul ce va evolua în elită.

  “Am jucat câteva meciuri amicale cu echipe de liga a 4-a şi cu cei de la LPS. Mai avem multe de pus la punct şi sper ca la ora debutului să reuşim să ne prezentăm în condiţii optime” a încheiat Mircea Bolba.

  Olimpia Satu Mare va juca prima etapă pe 29 august acasă cu Poli Timişoara!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts