More

    Olimpia mizează pe “forţa grupului”!

    oli

    Olimpia porneşte cu optimism în noua ediţie de campionat şi are ca obiectiv clar o clasare între primele şase locuri la finalul sezonului regulat.

    Acestea par a fi concluziile conferinţei de presă susţinută ieri la prânz la stadion de conducerea executivă şi cea tehnică a clubului.
    Preşedintele Comitetului Director, Ionică Câmpeanu, a punctat clar că echipa e mult întinerită şi că se mizează acum pe unitatea şi forţa grupului. Asta după ce în vară vedetele Onicaş, Sălăgeanu şi Mărkuş au ales să părăsească echipa.
    “E o pierdere plecarea lui Onicaş, un jucător care s-a integrat la noi şi era deja de un an la Satu Mare. Dar din păcate incertitudinea de la club din această vară a făcut ca el să-şi activeze clauza din contract şi să plece la mai bine”, a punctat Câmpeanu care în schimb nu consideră că echipa e slăbită după despărţirile de Sălăgeanu şi Mărkuş.
    „Au oferit prea puţin faţă de ce aşteptări aveam de la ei. Pe Sălăgeanu suntem puţin supăraţi dacă ţinem cont că a început pregătirea cu noi şi la mijlocul pregătirilor ne-a lăsat baltă. Nu am mai apucat să aducem un mijlocaş stânga în locul lui”, a amintit oficialul Olimpiei.

    Csik, mulţumit de achiziţii
    Antrenorul Tibi Csik a prezentat lotul şi a amintit că la echipă au venit în această vară doar jucători care să se impună ca titulari şi care să aducă un plus la echipă. Acesta s-a arătat încrezător şi în privinţa aportului pe care juniorii din lot îl vor aduce în acest sezon mai ales că fiecare echipă e obligată să joace cu doi tineri pe teren în acest campionat.
    “Băican, Tătaru, Takacs şi Boştină sunt jucători pe care i-am urmărit şi i-am dorit aici. Consider că s-au integrat deja. Băieţii au muncit bine şi am avut o pregătire reuşită în această vară. Avem juniori foarte buni care vin după un sezon bun atât în Cupa Federaţiei cât şi la echipa a doua. Ne-am tot dorit să avem copii din pepiniera proprie, acum sunt aici alături de noi şi sper să confirme încrederea pe care le-o acordăm“, a declarat Tibi Csik care speră ca Olimpia să păşească cu dreptul în noua ediţie de campionat şi să obţină o victorie la Reşiţa.

    Bălău e organizator de competiţii
    Fostul fundaş al Olimpiei, Marius Bălău, a anunţat că din motive medicale nu va mai putea juca la nivelul ligii a 2-a. Acesta a fost cooptat din această vară în staff-ul clubului şi va fi organizator de competiţii. În plus va urmări şi meciurile adversarelor Olimpiei şi va ajuta staff-ul tehnic.
    Bălău a recunoscut însă că nu agaţă ghetele-n cui ci va continua să joace la nivel de amatori, în liga a 4-a de elită, la Recolta Dorolţ. Acolo unde va fi coleg şi cu Ciprian Prodan! “Ne aşteaptă un campionat greu în care nu cred că avem o favorită clară. Putem bate pe oricine la fel de uşor cum putem pierde în faţa oricărui adversar. Trebuie să rămânem uniţi şi să luptăm pentru fiecare punct“, a fost mesajul noului organizator de competiţii.

    Iuhas rămâne căpitan
    Antrenorul Tibi Csik a mai declarat că sarcina de a numi căpitanul de echipă i-a revenit lui asta după ce băieţii în vestiar au decis ca antrenorul să decidă cui dă banderola. “E normal ca cel mai experimentat jucător din lot să rămână căpitan. Cosmin Iuhas a fost căpitanul echipei în ultimii ani şi el rămâne prima opţiune. Apoi în funcţie de cum vor decurge lucrurile vom mai vedea”, a spus Csik. Iuhas care la 31 de ani a rămas veteranul echipei a spus că pentru el e deja al 4-lea sezon pe care-l începe la Olimpia . „ Simt că e un grup unit , fără vedete şi care împreună va putea să-şi atingă obiectivele” a spus Iuhas. În privinţa noilor veniţi, Băican şi Tătaru aceştia au mulţumit conducerii pentru încredere şi pentru şansa pe care le-au oferit-o de a face parte din acest grup. “Va fi un meci greu la Reşiţa. Voi juca împotriva fostei mele echipe şi chiar dacă au probleme asta nu înseamnă că băieţii de acolo au uitat să joace fotbal. Vreau să câştig cât mai multe meciuri cu Olimpia şi să fim în play-off” a spus fundaşul Tătaru, adus în această vară de la Metalul Reşiţa. În schimb portarul Mihai Băican  a recunoscut că el vrea ca echipa să fie cât mai rapid în obiectiv. „Asta ar însemna că vom face puncte multe încă de la început”, a amintit portarul venit de la FC Zalău.

    Abonamente la 60 lei
    Preşedintele CA, Ionică Câmpeanu, a anunţat că de luni se vor pune în vânzare abonamente la meciurile de acasă ale Olimpiei. Acestea vor costa 60 de lei iar la un singur calcul se poate vedea că suporterii care-şi achiziţionează un abonament vor avea avantajul de a sta la tribuna I iar împărţit la numărul de meciuri să constate că un bilet le-ar ajunge la puţin peste 1,5 lei!
    Legat de suporteri , Tibi Csik speră ca înaintea primului meci de acasă să aibă o întâlnire cu băieţii de la galerie pentru a–i readuce la meciuri în acest sezon. „Avem nevoie de galerie , de suporteri. Împreună suntem mai puternici. Am înţeles că cele două galerii s-au unit şi sper că de acum înainte vor reveni meci de meci alături de băieţi”, a declarat antrenorul Olimpiei.

    Rectificare pentru Oli
    Olimpia pare să fi scăpat de problemele financiare. La şedinţa de joi a Consiliului Local s-a votat la rectificarea bugetară alocarea a 1.000.000 de lei către gruparea fanion.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE