More


  Poliţiştii şi jandarmii, tot mai AGRESAŢI. VEZI câte CAZURI de VIOLENŢE au fost ÎNREGISTRATE oficial

  =

   

  12

  Poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi jandarmii sunt tot mai agresaţi de către indivizii care cochetează cu sfera penalului. Cel mai mult au de suferit angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare şi cei ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei. Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, fiind o structură militarizată şi abilitată pe restabilirea ordinii şi liniştii publice în special prin forţă, nu sunt la fel de expuşi. Nu de alta, dar dacă infractorii nu mai ştiu de frica amenzilor, ştiu de frica bastonului, iar jandarmii, faţă de poliţişti, au o mai mare libertate, potrivit legii, de a folosi forţa coercitivă. În traducere liberă: bastonul, substanţele lacrimogene şi forţa brută.

  Nu mai puţin de şase angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au fost ultragiaţi în cursul acestui an. În ceea ce priveşte Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, doar doi militari au fost ultragiaţi. Cel mai grav caz s-a produs la Carei, la începutul lunii iunie, acolo unde un grup de scandalagii au atacat cu pietre un echipaj mixt format dintr-un poliţist şi un jandarm. După ce au avariat maşina Jandarmeriei şi au pus în pericol integritatea fizică a oamenilor legii, poliţistul a scos pistolul pentru a-i opri pe agresori. Cu toate că a fost făcută somaţia, fiind tras şi un foc în plan vertical, infractorii nu s-au oprit. În acel moment, poliţistul a executat un foc de armă în direcţia unuia dintre agresori, la nivelul membrelor inferioare, potrivit legii. Doar în acel moment agresorii au luat-o la fugă. Semn că doar o mai mare putere în favoarea oamenilor legii ar putea constitui o alternativă.

  Atitudinea contrabandiştilor s-a schimbat enorm de mult în decursul ultimilor ani. În urmă cu patru sau cinci ani, aceştia se împrăştiau ca iepurii la simpla somaţie verbală sau, în cel mai rău caz, după primul foc de avertisment tras în plan vertical când erau prinşi în flagrant. Vremurile s-au schimbat, iar contrabandiştii au devenit mai tupeişti pe fâşia verde. Acum nu numai că nu o mai iau la goană, ci chiar îi agresează pe poliţiştii de frontieră care le-au stricat afacerile, prinzându-i în flagrant, în timp ce aduc ţigările din Ucraina.

  Ultimul eveniment de acest gen s-a înregistrat la începutul lunii iunie pe raza localităţii Şirlău (Comuna Batarci). Poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării. După ce au fost somaţi, contrabandiştii au încercat să fugă, fiind urmăriţi de poliţiştii de frontieră. În timpul urmăririi, unul dintre contrabandişti a lovit un poliţist de frontieră, provocându-i leziuni în zona feţei şi la mâna dreaptă. Frontieriştii au reţinut doi sătmăreni care, pe lângă săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, sunt acuzaţi şi de ultraj.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img