More


  Recital de exceptie Budapest Ragtime Band în a doua seară de AugustFest

  - Advertisement -

  augustfest

  Cunoscuta formaţie de jazz-dixieland din Ungaria, Budapest Ragtime Band, a încântat publicul careian alaltăieri, în cea de-a doua seară de Festival AugustFest. Timp de aproape două ore, muzicienii din capitala ţării vecine au creat o adevărată atmosferă specifică începutului de secol XX și nu numai, prin interpretarea impecabilă, plină de originalitate şi umor.

  Dincolo de piesele specifice stilului Jazz-ragtime ca Black&White Rag, The Entertainer sau Sweet Georgia Brown aceştia au adaptat şi şlagăre de muzică uşoară, muzică clasică, swing-uri, boogie-woogie sau fragmente celebre de operă precum Carmen a lui Bizet, Uvertura Wilhelm Tell a lui Rossini sau Dansul săbiilor al lui Khachaturian.
  Cei opt membri, mai precis Gayer Ferenc – conducător muzical, contrabas; Kiss Bálint – trombon; Szász Zsolt – trompetă; Weszely János – tobe; Stein Ferenc – pian; Novák Péter – clarinet; Antal Tibor – vioară, Kelemen Angelika – voce, au fost aplaudaţi minute în şir la finalul recitalului, dovadă că spectatorii prezenţi în număr mare în Parcul din Carei au gustat din plin show-ul realizat de aceştia. Şi artişti s-au declarat încântaţi de Carei şi de atmosfera pe care au găsit-o aici, lăsând de înţeles că vor reveni cât mai curând.
  AugustFest a continuat ieri seară cu recitalul oferit de cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mureşan, urmat de gala dansului careian. Azi, începând cu ora 18.00, în parcarea de la Kaufland va avea loc prima parte a celei de-a VIII-a ediţii a competiţiei Strong Man Carei. A doua parte a probelor va avea loc vineri, tot de la ora 18.00, în aceeaşi locaţie. Joi, începând cu ora 20.00, pe scena din parc vor evolua soliștii și formațiile Castelanii din cadrul Centrului Cultural Carei și al Clubului Elevilor din Carei. Seara se va încheia cu concertul oferit de Fuego, de la ora 21.20.
  Vineri seara, de la ora 20.00, pe scena din parc va avea loc partea a doua a minirecitalului soliștilor și formațiilor Castelanii ai Centrului Cultural Carei și  ai Clubului Elevilor din Carei. Începând cu ora 21.20, pe aceeaşi scenă vor evolua artştii Korda Gyorgy & Balazs Klari din Budapesta.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img