More


  Să nu uite sătmărenii!

  =

  Se spune despre oameni că atunci când ajung la mai bine uită de greutăţile prin care au trecut anterior. Probabil că este şi o modalitate de protecţie psihică a noastră şi, nu de puţine ori, este chiar mai bine aşa.

  Însă sunt unele aspecte pe care nu ar trebui să le uităm. Mai ales noi, sătmărenii. În primul rând nu ar trebui să uităm cum se circula pe drumurile din judeţ în urmă cu şase ani. Să nu uităm craterele din asfalt înconjurate de cineva cu o cretă, iar lângă ele a scris cuvântul „RUŞINE!”. Să nu uităm faptul că în judeţul despre care mulţi nici nu ştiu că există, fiind deseori confundat cu Maramureşul, nu au fost făcute investiţii de amploare ani buni la rând, în special după Revoluţie. Să nu uităm că noi, sătmărenii, am fost în dese rânduri marginalizaţi de cei din Capitală, ignoraţi şi, de ce nu, chiar batjocoriţi. Să nu uite sătmărenii vremurile în care se făceau investiţii masive în Moldova, fie că era vorba despre infrastructură sau social, în timp ce judeţul nostru se prăpădea de-a dreptul din toate punctele de vedere.

  Din fericire, lucrurile s-au schimbat între timp. În ultimii patru ani drumurile din judeţ s-au reparat, fie că vorbim de drumuri naţionale, judeţene sau comunale. Investiţiile din partea Bucureştiului au venit şi la noi în judeţ, în tranşe de zeci de milioane de lei. Nu-mi amintesc să se mai fi semnat vreodată investiţii atât de mari în judeţul Satu Mare. Nu-mi amintesc ca primarii să fie chemaţi la judeţ pentru a semna contracte pentru a-şi dezvolta comunele şi a oferi cetăţenilor condiţii de trai decente. Bine, acum se vor găsi oameni care vor spune că aceste investiţii sunt făcute din banii noştri, ai românilor. Dar atunci când în alte zone ale ţării se pompau bani cu nemiluita iar judeţul Satu Mare era uitat de fiecare dată, din banii cui s-au făcut?

  Vrem, nu vrem, recunoaştem sau nu, banii pentru investiţii au ajuns în judeţ datorită unor oameni care au ştiut să ni-i facă prieteni pe cei din Capitală. Pentru că fără ei, judeţul nostru ar fi fost iar marginalizat şi ignorat. Este foarte important ca sătmărenii să nu-i uite pe aceşti prieteni, să le dea cinstea cuvenită şi să nu le întoarcă spatele. Pentru că de aceşti prieteni vom avea nevoie şi în continuare dacă vrem un trai decent. Asta nu trebuie să uite sătmărenii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img