More


  Şah / Sătmărenii în top la Predeal!

  =

  DSCF1785

  În perioada 13-19 august, la Predeal s-a desfășurat un turneu puternic de șah. A treia ediție a Memorialului “Emil Ungureanu” a strâns 126 de șahiști din România, Germania și Israel. Printre ei s-au aflat Mari Maeștri și Maeștri Internaționali, dar și șahiști sătmăreni. Maestrul Internațional Cătălin Ardelean – profesor la LPS Satu Mare, s-a aflat la primul concurs în acest an. După cele 9 runde disputate a acumulat 7 puncte, terminând într-un final pe locul 2. Pe primul loc a terminat Marele Maestru Marius Manolache din Timișoara cu 7.5 puncte.

  Pe lângă Cătălin Ardelean, am mai avut alți patru sătmăreni. Alex Geiger a încheiat concursul pe locul 15, dar a prins podiumul, locul 2 la Elo sub 2.150. Dan Dicu a ocupat locul 45 la general și pe locul 2 la Elo sub 1.850. Jakab Kincso a încheiat pe locul 56, iar Andra Cîmpean pe locul 67. Fondul total de premiere a fost unul impresionant de 20.000 lei.

  “A fost un concurs bun de pregătire pentru Campionatul Mondial de juniori, din perioada 24 octombrie – 6 noiembrie, Porto Carras (Grecia), unde vor reprezenta România: Alex Geiger (băieți 16 ani, campion național), Jakab Kincso (fete 16 ani, campioană națională) și Andra Cîmpean (fete 16 ani, medaliată cu bronz național)”, ne-a declarat Cătălin Ardelean, cel care a fost desemnat de Federația Română de Șah ca șef al delegației de la Campionatul Mondial.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img