More


  Sătmărenii combat canicula cu fructe

  - Advertisement -

  piata

  Se întoarce canicula, iar specialiștii ne atrag atenția că nu doar consumul de lichide este important pentru a face față căldurii, ci și alimentația corespunzătoare. Sătmărenii par să știe asta, așa că piețele sunt pline de clienți care caută fructe și legume pentru a înlocui mâncarea bogată în calorii și grăsimi.

  Este cu siguranță sezonul în care pepenele verde și cel galben sunt la mare căutare, iar nutriționiștii îi recomandă deoarece conțin 91 la sută apă. Pentru doi sau patru lei kilogramul, pepenele produs la noi este mai zemos și mai gustos, ne spun comercianții.

  Nu doar pepenii sunt la mare căutare. Sătmărenii caută și piersici , nectarine, citrice și caise.

  Iar specialiștii le dau dreptate mai ales când vorbim de piersici. Cercetătorii americani au descoperit că acidul octanoic, conținut de acestea, are o influență pozitivă asupra capacității organismului de a rezista la temperaturi extreme. Astfel nu e de mirare că și comercianții ne recomandă cu căldură piersicile și nectarinele.

  Tot din familia rosaceelor bogate în apă fac parte și prunele, recomandate și ele de nutriționiști în vreme de caniculă. Nu trebuie uitate nici legumele care pot aduce un surplus de hidratare. Castraveții, dovleceii dar și salatele, varza și brocoli sunt alimentele ideale pentru o dietă de vară când temperaturile ajung să depășească 35 de grade la umbră.

  Silvia Spanciu



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img