More


  Sătmărenii ies doar la plimbare în Piaţa de maşini

  =

  masini1

  Piaţa de maşini din Satu Mare a fost ieri plină de curioşi care, profitând şi de vremea frumoasă de afară, au ales să-şi petreacă dimineaţa de duminică printr-o plimbare în acest loc. Oferta era destul de generoasă, sute de maşini, de toate categoriile, fiind aduse aici în speranţa că vor fi vândute.

  Erau şi maşini mai vechi, fabricate în perioada 1995-2000, a căror preţ oscila, în funcţie de capacităţile maşinii, între 1.000 şi 1.800 de euro, maşinii construite în perioada 2.000-2.005, al căror preţ oscila între 1.500 şi 3.500 de euro, dar şi maşini fabricate în perioada 2.005-2010, sau chiar mai noi, preţul acestora urcând de la 3.000 până la 10-11.000 de euro. Pentru a-i atrage pe clienţi, vânzătorii oferea tot felul de bonificaţii, cum ar fi un set de cauciucuri de iarnă, un set de jenţi sau altele.

  Din păcate, însă, pentru vânzători, cumpărătorii erau foarte puţini. Mai mulţi erau curioşii care se arătau interesaţi de preţul unor maşini, de capacităţile acesteia şi de cât de mult pot negocia cu vânzătorul. “Nu prea sunt cumpărători. Nu are lumea bani. Mulţi vin, se uită, întreabă de preţ, de capacitatea maşinii, dar când ajungem să ne înţelegem la preţ pleacă. Asta înseamnă că vin aici doar de curiozitate. Nici cinci la sută dintre cei care vin aici nu sunt cumpărători adevăraţi. Dacă vindem o maşină-două pe lună ne putem declara mulţumiţi”, ne-a spus unul dintre vânzătorii de ieri din Piaţa de maşini.

  Potrivit vânzătorilor, piaţa auto din Satu Mare se mişcă foarte greu, iar vânzările sunt foarte puţine. Maşinile mici şi ieftine, precum VW Polo, VW Golf, Skoda Fabia sau alte maşini din aceeaşi clasă sunt cele mai căutate de sătmăreni. Însă şi în cazul acestora vânzările sunt slabe.

  Piaţa auto mai este animată doar de schimburi, însă nici acestea nu sunt foarte multe. Vânzătorii spun că lipsa banilor, dar şi numărul mare de maşini existent în judeţ a dus la frânarea vânzărilor auto.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img