More


  Se dă startul și în eșalonul doi!

  =

  Metalul-cu-Olimpia

  Olimpia începe mâine un nou sezon de liga a 2- a. E al treilea în actualul proiect și cu siguranță că și cel mai dificil. Eșalonul secund va suferi modificări radicale din 2016 iar bătălia pentru evitarea retrogradării din cele două serii se anunță a fi mult mai captivantă ca cea pentru promovare.

  Vor retrograda la finalul acestui sezon 11 echipe iar pentru a scăpa de emoțiile unui eventual play-out, Olimpia se vede nevoită să înceapă perfect campionatul.
  Primul hop e mâine la Reșița în fața unei echipe cu mari probleme financiare ce e la un pas de insolvență. Dar care a reușit să-și păstreze în mare parte lotul din sezonul trecut când, cu Oprița pe bancă, Metalul s-a bătut până aproape de final cu Poli Timișoara pentru primul loc în serie.
  Olimpia pare a-și fi rezolvat problemele financiare după ce joi consilierii locali au votat o rectificare bugetară de 1 milion de lei în favoarea clubului…Acum rămâne ca și echipa să arate că vrea și poate să-și atingă obiectivele.
  Cu un lot întinerit și fără vedetele Onicaș, Sălăgeanu sau Mărkuș, Olimpia mizează pe forța grupului.
  Echipa a plecat vineri dimineața la Reșița fără accidentații Mureșan și Rus. Iată lotul Olimpiei pentru sezonul 2015-2016:
  Marius Şuta (26 ani), Claudiu Băican (26), Raul Cherecheş (19) – portari. Dumitru Munteanu (26), Walter Heil (25), Florin Mureşan (25), Ionut Tătaru (24), Cosmin Iuhas (31), Mark Csik (17), Unlu Rafetcan (18), Robert Villand (27), Gabriel Cădar (21), Romario Rus (21), Bogdan Faur (21), Darius Lukacs (19), Ciprian Selagea (25), Daniel Tillinger (18), Denis Chivari (18), Alex Boştină (24), Gabriel Roatiş (21), Adrian Ciul (19), Cosmin Bura (19), Rareş Takacs (24), Horia Bâgiu (19), Raul Ștef (19) – jucători de câmp.

  Cum se joacă în Liga a 2-a?
  Sezonul regulat va debuta  mâine, 29 august, şi se va termina pe 2 aprilie anul viitor. După o săptămână de pauză, campionatul se va relua cu turneele de play-off şi play-out, care se vor încheia pe 4 iunie.
  Conform sistemului competiţional intrat în vigoare, prima parte a campionatului va consta într-un sezon regulat cu două serii a câte 14 echipe. Prima rundă este programată pe 29 august, în 2015 urmând a se disputa un total de 18 etape, dintre care trei vor fi intermediare.

  18 iunie, data barajului pentru Liga 1
  Sezonul regulat se va relua pe 27 februarie anul viitor, cu etapa a şasea a returului, această fază a competiţiei terminându-se cu runda din 2 aprilie. În acest interval au fost incluse alte trei intermediare, o a patra fiind programată în faza turneelor de play-off / play-out. Campionatul se va relua pe 9 aprilie cu doar 12 echipe în fiecare serie, şase în play-off şi şase în play-out, ca urmare a retrogradării directe a ocupantelor locurilor 13 şi 14 din clasamentul final al sezonului regulat. Ultima etapă a Ligii 2 va avea loc pe 4 iunie, după care vor urma jocurile de baraj pentru stabilirea ultimelor echipe care vor părăsi acest eşalon. Pe 8 şi pe 11 iunie vor avea loc cele două manşe ale duelurilor dintre ocupantele din fiecare serie ale locurilor 9 – pentru evitarea retrogradării şi locurilor 2 – pentru stabilirea echipei care va participa la barajul pentru promovarea în Liga I. Câştigătoarea acestei ultime duble va juca pe 18 iunie un meci, într-o singură manşă, cu ocupanta locului 12 din primul eşalon, pentru a se decide ocupanta ultimului loc liber din sezonul 2016-2017 al Ligii I.

  Gaz Metan și CS Mioveni, favoritele seriei
  Seria a 2-a se anunță a fi una extrem de echilibrată. Gaz Metan Mediaș și-a păstrat în mare parte lotul cu care a retrogradat și pare favorită la o revenire rapidă în prima ligă. CS Mioveni cu Claudiu Niculescu pe bancă a făcut câteva achiziții interesante și cu un lot echilibrat și-a anunțat candidatura la șefia seriei. În rest echipe cu nume și tradiție, ca U Cluj Napoca, UTA, FC Baia Mare, FC Brașov sau CSM Râmnicu Vâlcea, care nu par însă a avea și forța financiară necesară de a se bate la promovare.
  Iată programul etapei de mâine:
  Tărlungeni – Pâncota
  UTA BD – Gaz Metan
  Chindia – U Cluj Napoca
  FC Bihor – CS Mioveni
  Metalul Reșița – Olimpia SM
  FC Caransebeș – CSM Rm Vâlcea
  FC Baia Mare – FC Brașov

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img