More


  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -

  În urma rectificării bugetului, Administraţia Prezidenţială va primi peste 40 de milioane de lei pentru ,,Autorităţi publice şi acţiuni externe’’. Iniţial, Administraţia Prezidenţială a avut un buget de deplasări externe de 4,9 milioane de lei, adică peste 1,1 milioane de euro, cu circa 10% mai mult decât în 2014, în mandatul lui Traian Băsescu. Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, care era iniţial de 28.234.000 lei, creşte astfel cu aproximativ 35%. Această sumă ar trebui construită în doar 5 luni. În 2014, preşedintele Băsescu a primit de la bugetul elaborat de guvernul Ponta şi aprobat de Parlamentul dominat de USL doar 25,5 milioane de lei.

  8PNL schimbă strategia în raport cu Guvernul şi cu Victor Ponta. După ce liberalii afirmau, în urmă cu câteva săptămâni, că premierul nu mai poate fi un partener de dialog, PNL a anunţat că va adresa partidelor parlamentare şi societăţii civile invitaţia să participe la consultări pe mai multe probleme, printre care Codul Fiscal şi Legea salarizării. Premierul Victor Ponta a comentat: ,,Am fost încântat să văd că doamna Gorghiu, în afară de a-mi cere demisia, mai ştie şi alte cuvinte în română.’’

  8Tot mai mulţi lideri europeni preferă să circule în condiţii modeste şi discrete, renunţând la maşinile de lux însoţite de escortă sau la avioanele de protocol.Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a fost surprinsă recent călătorind cu un avion de linie la clasa economic. Preşedintele Austriei, Heinz Fischer, precum şi preşedintele Elveţiei, Didier Burkhalter, nu au nici o problemă să folosească trenul.Comentariile se impun de la sine!

  8Furioşi că demnitarii şi-au mărit lefurile înaintea tuturor, sindicaliştii fac presiuni pentru majorări salariale până la alegerile din 2016. ,,Avem un milion de bugetari care câştigă 800 de lei net pe lună, adică salariul minim pe economie. Practic, aceşti oameni sunt muritori de foame.’’ -a declarat preşedintele Confederaţiei sindicale Meridian la ultimele demonstraţii de stradă la care protestatarii şi-au adus fluturaşii de salarii pentru a demonstra nivelul lefurilor.

  8Zurobara, singura fortificaţie dacică de câmpie menţionată de Ptolemeu drept unul din cele mai importante porturi (oraş-cetate) din Dacia, a fost descoperită la 25 de kilometri de Timişoara, la marginea satului Unip. Cercetătorii şi studenţii arheologi de la Universitatea de Vest studiază acest important vestigiu.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img