More


  Se zvoneşte prin ziare…

  =

  l Aştepările analiştilor financiari privind evoluţia economiei din România au înregistrat în august cea mai puternică îmbunătăţire în rândul ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Astfel, ţara noastră a ajuns să aibă cele mai bune perspective din regiune, alături de Slovacia. Indicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şase luni au crescut în august cu 18 puncte, la 50 de puncte. Nivelul a fost înregistrat şi de Slovacia, dar în urma unui avans mai lent, de 15,4 puncte. Datele au fost furnizate în urma unui sondaj realizat de Centrul pentru Cercetare Economică Europeană cu sprijinul grupului austriac Erste.

  l Potrivit Băncii Naţionale a României, investiţiile străine directe au crescut în primul semestru al acestui an cu 39% la aproximativ 1,66 milioane de euro. În luna iunie investitorii srăini au plasat 370 de milioane de euro pe piaţa românească, al doilea nivel cel mai ridicat din acest an. Însă cel mai ridicat nivel al investiţiilor străine a fost consemnat în luna martie, când au atins 476 de milioane de euro.

  l După nenumărate tergiversări în privinţa votului prin corespondenţă, liderii politici ai românilor din diaspora au acuzat politicienii români că îi dezbină şi îi folosesc în interes electoral, după care uită de problemele lor. Ei au adăugat că parlamentarii din diaspora ar trebui să provină din rândul acestor comunităţi, întrucât cei impuşi de la Bucureşti sunt nişte “trădători”.

  l În scopul sensibilizării Regelui Mihai pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei prin care i-a retras nepotului său Nicolae titlurile de ,,Alteţă Regală’’ şi de ,,Principe al României’’ , PNŢCD, singurul partid monarhist, a lansat Majestăţii Sale o petiţie online intitulată ,, Dorim: Prinţul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României’’

  l FMI a cerut autorităţilor de la Bucureşti restructurarea masivă a producătorilor de energie pe bază de cărbune. Acest sector şi-a demonstrat, însă, încă o dată rolul esenţial. Pe fondul secetei cumplite din ultimele două luni producţia de electricitate din surse hidro şi eoliene a scăzut drastic, dar necesarul a fost acoperit de termocentrale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img