More


  Sediul UDMR Satu Mare, atacat cu o cărămidă

  - Advertisement -

  udmr02

  Un geam al clădirii în care funcţionează Organizaţia Judeţeană Satu Mare a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a fost spart ieri cu o cărămidă. Lucru şi mai grav, chiar în clădirea respectivă a avut loc o şedinţă a comitetului de organizare a Zilelor Partium. Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, nu a dorit să facă niciun fel de comentarii vizavi de conotaţia actului.

  Atac în plină zi
  Sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a UDMR a fost atacat ieri, în plină zi, mai exact în jurul orei 11.30, de unul sau mai mulţi autori, care au rămas încă neidentificaţi. Individul sau indivizii au aruncat o cărămidă într-unul din geamuri, chiar în momentul în care în sediu avea loc şedinţa comitetului de organizare a Zilelor Partium.

  Președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Gabor Kereskenyi, nu a dorit să facă vreun comentariu vizavi de agest act reprobabil, declarând doar că au fost anunţate organele abilitate. Concret, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare a declanşat deja o anchetă în acest caz. ”Consider că este regretabil că se poate întâmpla așa ceva în 2015, la doar 10 metri de sediul Poliției municipiului Satu Mare. Nu știm încă dacă autorul este un huligan sau atacul are conotații etnice. Am depus plângere la Poliție și sperăm că autorul va fi identificat cât mai curând”, a declarat deputatul Gabor Kereskenyi.

  Alte gesturi acuzate de UDMR
  Un gest considerat de cei de la UDMR că ar fi îndreptat împotriva lor s-a petrecut în luna martie a anului trecut. Este vorba despre vopsirea în tricolor a unor plăcuțe bilingve ce marchează intrarea și ieșirea din localitățile Botiz, Ciuperceni, Livada, Orașu Nou și Remetea Oașului. Deputatul UDMR de Satu Mare, Gabor Kereskenyi, a depus la acea dată o plângere la IPJ Satu Mare. ”Acesta nu este un gest de patriotism. E vandalism. Nu cred că acest comportament caracterizează convieţuirea interetnică a sătmărenilor, ci mai degrabă atmosfera de toleranţă pe care am simţit-o sâmbătă, când am organizat defilarea de Sărbătoarea Naţională a Maghiarilor. Sunt convins că aceste acte de vandalism constituie cazuri izolate, dar asta nu înseamnă că autorii lor trebuie să scape de rigorile legilor în vigoare în ţara aceasta, tocmai pentru a descuraja repetarea în viitor a unor asemenea manifestări”, a spus, în luna martie a anului trecut, deputatul Kereskenyi.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img