More


  Slalom caiac pe Someș!

  =

  stancovici

  Nomad Kayak şi Consiliul Judeţean Satu Mare ne propun pentru sfârşitul acestei săptămâni un eveniment sportiv inedit. Râul Someş va fi gazda unei demonstraţii de caiac slalom, dar se vor organiza şi concursuri la mai multe categorii de vârstă.

  Scopul principal îl reprezintă înființarea unei şcoli de caiac-slalom în Satu Mare, cea ce va fi o premieră în România. Până atunci, organizatorii îşi doresc să facă cunoscut acest sport, îi invită pe sătmăreni la demonstraţia de sâmbătă.
  “Va fi un fel de concurs demonstrativ. Pentru asta vom avea ca şi invitaţi sportivi din Austria, Ungaria şi Slovacia. Dacă publicului îi va plăcea ce vede, este invitat să continue alături de noi”, ne transmite Ionuţ Stancovici. Se va organiza şi o activitate-concurs, pe cinci categorii: slalom, clic, femei, copii, open (pentru amatori). Se poate înscrie oricine, sunt şi copii de 8 ani interesaţi de acest sport.
  Alături de Ionuț Stancovici sunt cei de la Nomad Kayak. Din păcate, multiplul campion Raymond Molnar nu poate fi prezent la eveniment, acesta concurând în week-end la Naţionalele de viteză. De altfel atât Stancovici cât și Molnar au la activ mai multe titluri cucerite în țară la competiții de rafting sau slalom kayak.
  Organizatorii pun la dispoziţie echipamentul necesar. Înscrierile se pot face  la baza Podului Decebal  până sâmbătă dimineaţa ora 10.00 când evenimentul va lua startul. Traseul este de aproximativ 150 metri cu 10 porţi. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 19.00.
  Totodată, sătmărenii sunt invitaţi duminică la o plimbare pe Someş când sportivii profesionişti vor da explicaţii privind tehnicile practicării acestui sport.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img