More  Spectacol de neuitat duminică la Gelu

  - Advertisement -

  gelu2

  Moţii şi invitaţii lor prezenţi duminică seară la Gelu, la Festivalul Moţilor „Avram Iancu”, au avut parte de un spectacol de neuitat. Recitalurile susţinute de Veta Biriş şi Nicolae Furdui-Iancu, i-au bucurat pe cei circa o mie de spectatori care au luat parte la sărbătoarea moţilor din judeţul Satu Mare.

  Şezătoare tradiţională
  După deschiderea oficială de duminică, întreg alaiul s-a deplasat la scena amenajată în parcul Căminului Cultural din Gelu. Primul care a urcat pe scenă a fost interpretul sătmărean Petrică Mureşan, urmat de Strănepoții Iancului din Mărișel. Moţii sătmăreni au prezentat apoi o Șezătoare tradițională românească din Câmpia Careiului, care a fost urmată de recitalul susţinut de Daniel Mateş.

  Sportivii de la CS Cetate Ardud, antrenor Tudor Barbul, au făcut o demonstraţie, după care Urmașii lui Avram Iancu din Gelu au prezentat un scuret moment artistic. Au mai urcat pe scenă artiștii de la Leno Studio şi Vlad Doroș.

  gelu3

  Super-concert Veta Biriş şi Furdui-Iancu
  Însă cele mai aşteptate momente al serii au fost recitalurile susţinute de Veta Biriş şi Nicolae Furdui-Iancu. În nota sa caracteristică, Veta Biriş a interpretat o serie de cântece patriotice, mult apreciate de public, care a cântat la unison cu interpreta cântece precum „Aşa-i românul”, „Tu, Ardeal” sau „Din Ţara Moţilor”.

  Nicolae Furdui-Iancu şi-a început recitalul cu o serie de piese din zona Munţilor Apuseni de pe cel mai recent album al său. În cea de a doua parte, Furdui-Iancu a interpretat o serie de cântece dedicate Crăişorului Munţilor cum ar fi „Iancule mare” dar şi cântece patriotice mobilizatoare precum „Treceţi batalioane române Carpaţii”. Publicul a rezonat cu evoluţia cunoscutului interpret şi a cântat, împreună cu acesta, majoritatea acestor cântece.

  gelu5
  Ediţie anuală
  Primarul comunei Terebeşti, Mariana Avorniciţii, a mulţumit Consiliului Judeţean pentru ajutorul acordat în vederea organizării în bune condiţii a sărbătorii moţilor de la Gelu şi a promis că va face toate demersurile ca Ziua Moţilor să fie organizată în fiecare an de acum înainte, nu o dată la patru ani, ca până acum. „Mă bucură faptul că acest festival a adunat atâţia oameni la un loc şi că a avut succes. Asta mă face să mă gândesc să organizăm în fiecare an Festivalul Moţilor la Gelu, nu o dată la patru ani ca şi până acum. Voi face toate demersurile în acest sens”, a precizat edilul-şef al comunei.
  Sărbătoarea moţilor de la Gelu s-a încheiat târziu în noapte cu un superb foc de artificii.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0