More


  Start la Trofeul Sătmarului!

  =

  volei

  Platoul din Centrul Nou s-a transformat într-o miniplajă şi până la finalul săptămânii sătmărenii se pot bucura de un eveniment sportiv de calitate.

  Nouă echipe din România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova se vor bate pentru Trofeul Sătmarului la volei pe plajă.
  Mai multe detalii cu privire la acest eveniment au fost oferite astăzi într-o conferință de presă de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și organizatorii evenimentului, tehnicianul Adrian Pricop, numit recent antrenorul echipei naționale de beach-volley a României și Florin Mureșan.
  Adrian Ștef a declarat că ideea de a readuce această competiție la Satu Mare a fost a antrenorului sătmărean Adrian Pricop și a colegului nostru  Florin Mureșan, iar Consiliul Județean a răspuns la această inițiativă, alocând suma de 8000 de euro pentru turneu.
  “Ideea nu e nouă şi nu aparţine Consiliului Judeţean. Noi încercăm doar să fim alături de un eveniment interesant şi important care va face o bună imagine Sătmarului şi sportului sătmărean. În primul rând îl amintesc pe Mihai Lorincz cel care a organizat la sfârşitul anilor ‘90 astfel de competiţii şi apoi celor care au venit cu ideea readucerii competiţiei în Centrul Nou. Sper să ne bucurăm de acest eveniment de calitate şi să-l putem păstra de acum înainte în fiecare vară la Satu Mare”, a declarat preşedintele Adrian Ştef.
  În ceea ce privește competiția, Adrian Pricop a menționat că s-au înscris în total nouă echipe, șase din România și trei din Bulgaria, Serbia și Republica Moldova. De asemenea, a anunțat că la concurs vor participa și jucătoarele din cadrul echipei de volei a CSM Satu Mare, Beata Vaida și Adriana Matei.
  “Vor fi meciuri frumoase. Cu siguranţă vom vedea un volei spectaculos. Echipele sunt foarte bune şi e greu de dat un pronostic”, a spus antrenorul Adrian Pricop.
  Prezente în cadrul conferinței, cele două jucătoare sătmărence au declarat că au emoții datorită faptului că vor juca pentru prima dată în fața publicului sătmărean și vor face tot posibilul de a câștiga această competiție. Jucătoarele sunt campioane naționale la junioare, vicecampioane la senioare și vicecampioane balcanice.
  Turneul are premii totale de 2500 de euro. Trofeul Sătmarului este destinat senioarelor și este împărțit în două sesiuni zilnice, una de dimineață de la ora 10.00, iar cea de-a doua va începe la ora 16.00. Meciurile semifinale și finale vor avea loc sâmbătă. Organizatorii au mai anunțat că va avea loc, în cadrul competiției, și Cupa Presei la volei iar pentru sătmărenii prezenți la eveniment se vor pregăti numeroase surprize și premii.
  Organizatori principali sunt Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare şi CS ADEP Satu Mare. Turneul este unul de top şi este inclus în calendarul FR de Volei. S-a dorit refacerea tradiţiei acestui sport la Satu Mare şi a turneelor internaţionale, care la începutul anilor 2000 umpleau platoul din Centrul Nou cu spectatori.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img