More


  ”Șvabul din Moftin”, Dominik Wieland, titular la Naționala U17

  - Advertisement -

  wieland

  Naționala U 17 a României a disputat marți un meci amical în compania reprezentativei similare a Scoției. Cu ”șvabul” cu origini din Moftin , Dominik Wieland titular, tricolorii mici au terminat la egalitate 1-1, iar revanșa cu scoțienii se va juca în această după amiază tot la Buftea.

  Scorul a fost deschis de oaspeţi, care au transformat un penalty prin Watson. După doar cinci minute, România a restabilit egalitatea prin Moldoveanu, care a înscris cu o ”foarfecă” din interiorul careului advers.

  Până la finalul partidei scorul a rămas neschimbat, 1-1. Cele două naţionale de juniori se vor mai întâlni încă o dată în această săptămână. Duelul va avea loc joi, 27 august, de la ora 11:00, tot la Buftea.

  Din păcate, Wieland s-a accidentat și a fost schimbat după doar o jumătate de oră de joc.

  România: D. Vlad – Gîrjoabă (41 Haruț), Pădureț, Dima, Podină (74 Neciu) – Boboc (55 Mățan), Wieland (30 Chifu, 74 Dinu Ivănescu) – Ganea (55 L. Gheorghe), Vl. Dragomir (cpt.), Micovschi (68 Kim) – R. Moldoveanu (61 Sîntean). Antrenor: Adrian Boingiu.

  Wieland în vacanță la Moftin
  La începutul acestei luni Dominik a venit împreună cu familia la Moftin unde și-a petrecut o bună parte din vacanță. A fost și un bun prilej de a –și reînnoi actele și de a învăța limba română.

  ”E o mândrie pentru noi mai ales că a ales să joace pentru România. Vrea să învețe să vorbească la perfecție limba română și abia așteaptă orice convocare la lot. Îi dorim succes și-i ținem pumnii” ne-a spus viceprimarul comunei Moftin Iosif Merker. De altfel Merker a jucat fotbal și a fost coleg de echipă la Someșul cu tatăl lui Dominik Wieland în anii ‘80!

  Trei meciuri la Syrenka Cup
  După cele două jocuri, reprezentativa tricoloră va rămâne în cantonament până la finalul lunii când va pleca în Polonia pentru a participa la a 30-a ediție a ”Syrenka Cup”. Acolo, pe 1 septembrie, de la ora 11:00 (12:00 ora României) va întâlni Norvegia în primul meci.

  Pe 3 septembrie va întâlni Suedia sau Luxemburg, iar pe 5 septembrie un alt adversar, în funcție de deznodământul grupei noastre și al celeilalte din care fac parte Polonia, Georgia, Cipru și Belgia. Reprezentativa Under 17 a României va juca, în perioada 24-29 octombrie 2015, în calificările pentru UEFA Under 17 Euro 2016, ce va fi găzduit de Azerbaijan. ”Tricolorii” fac parte dintr-o grupă alături de Ungaria (gazda turneului de calificare), Georgia și Slovacia. La Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneului final, se califică primele două clasate din fiecare grupă plus 5 din 13 ocupante ale locurilor 3.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img