More


  Târgul de la Turţ, prilej de sărbătoare pentru oşeni

  =

  targ

  Târgul lunar de la Turţ reprezintă un moment de sărbătoare pentru aproape toţi cetăţenii din Ţara Oaşului. Prefectul Eugeniu Avram, alături de primarul comunei Turţ, Ioan Ciupac, au făcut ieri o vizită în acest târg, unde au fost circa o mie de persoane.

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a stat de vorbă cu cei din târg, aflând care le sunt păsurile şi nemulţumirile. „Am aflat aici în târg nişte oameni mai optimişti decât în alte părţi. De fapt, oşenii, prin natura lor, sunt mai optimişti. Mă bucură acest lucru, deşi am constatat că au dificultăţi în ceea ce priveşte valorificarea animalelor sau a produselor agricole. Trebuie să găsim soluţii pentru a le da posibilitatea agricultorilor sătmăreni să-şi valorifice munca. Am convocat toate instituţiile din domeniu, vom purta discuţii şi sperăm ca, în cele de urmă, să găsim o modalitate prin care agricultorii să-şi poată valorifica munca”, a precizat prefectul Eugeniu Avram.

  Pe de altă parte, primarul Ioan Ciupac a arătat că fiecare târg este o zi de sărbătoare pentru oşenii din zonă, cu atât mai mult cu cât acum sunt acasă şi cei plecaţi la muncă în străinătate. „Este o sărbătoare pentru turţeni şi pentru oşeni. Aici lumea se întâlneşte, negociază şi cumpără. Din păcate, însă, preţurile nu sunt atât de mari pe cât ar vrea cei care vând şi nu sunt suficient de mici precum ar dori cei care vor să cumpere”, a mai spus primarul Ciupac.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img