More


  Traseu modificat pentru Mani Gyenes la Dakar 2016

  =

  mani

  Chiar dacă e implicat în competiţiile interne de enduro şi endurocross, riderul sătmărean Mani Gyenes e tot cu gândul la participarea la Dakar 2016.

  Cu mai puţin de 150 de zile rămase până la startul ediţiei 2016 a celui mai dur rally raid din lume, Gyenes a anunţat pe pagina personală de facebook că traseul a suferit modificări. Astfel după ce la începutul anului statul Chile a anunţat că nu mai poate găzdui etape ale raliului, acum şi Peru a făcut un pas în spate.

  Fenomenul natural numit El Nino se anunta a fi extrem de brutal in acest an, iar autoritatile peruane au declarat ca trebuie sa fie pregatite sa ii ajute pe toti cei care vor avea nevoie. Cu alte cuvinte, Peru trebuie sa isi canalizeze eforturile pentru a diminua cat mai mult efectele lui El Nino si nu va mai putea aloca resurse umane si materiale pentru desfasurarea raliului.

  “Imi pare rau ca nu vom ajunge la anul si in Peru. Este o tara frumoasa si mi-au placut zonele în care am concurat în 2012. Sper ca El Nino sa ii afecteze cat mai putin pe locuitorii din Peru si Chile. In a doua parte a lunii septembrie, ASO (organizatorul Dakar-ului) va face public noul format pentru 2016. Cert este ca vom ajunge in Bolivia si Argentina.” a scris Mani Gyenes pe pagina sa de facebook.

  El Nino se manifesta prin incalzirea la suprafata a apelor Oceanului Pacific iar cum acestea se misca de la Vest la Est ajung pe coasta vestica a Americii de Sud si produc in zona de litoral secete, furtuni si inundatii. In general apare in jurul Craciunului.
  Legitimat la Autonet Motorcycle Team, Mani Gyenes va participa la ediţia 2016 a Raliului Dakar după ce anul acesta a câştigat clasa Marathon şi la general a terminat pe locul 21.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img