More  Trofeul Sătmarului a rămas… acasă!

  - Advertisement -

  v1

  Ultima zi la Trofeul Sătmarului a fost, așa cum era de așteptat și cea mai spectaculoasă.  Cele mai bune patru echipe din turneu au oferit spectatorilor meciuri încinse, răsturnări de situație și execuții deosebite.  Oarecum surprinzător, CSM1 Satu Mare, cea mai tânără echipă dintre semifinaliste a luat trofeul și marele premiu după o finală elecrizantă în care au reușit să treacă de mult mai experimentata echipă a Bulgariei.

  Ziua de sâmbătă a început cu Cupa Prieteniei. Patru echipe de amatori au ținut să-și demonstreze calitățile și , în ciuda caniculei au jucat mai bine de trei ore volei pe nisipul din Centru Nou. Mikasa , Gladiatorii, Săgetătorii și Apa de Izvor au fost echipele care s-au distrat alături de organizatori și au fost răsplătite cu diplome și multe …felicitări. La ora 16 a început bătălia pentru trofeu. Prima semifinală le-a adus față-n față pe sătmărencele de la CSM 1 și bucureștencele de la Lionesses.  Oaspetele au început mai bine și au condus până la 14-12. După care împinse de la spate de public, Beata Vaida și Adriana Matei au întors soarta setului și au câștigat cu 21-17. Setul doi a fost și mai palpitant…S-a ajuns la egalitate la 20 și la o contestație a celor de la Lionesses la ultima minge…Până la urmă CSM-ul a mers în finală după 22-20.
  A urmat a doua semifinală. Bulgaria, marea favorită a turneului a început în forță și și-a adjudecat rapid primul set, 21-12. Doar că moldovencele au profitat de relaxanrea adversarelor și au revenit după un set doi deosebit. S-a terminat 21-12 dar pentru Moldova. În decisiv plusul de valoare a făcut diferența și Moldova a cedat 10-15. Dar a câștigat publicul care avea să le ajute pe moldovence să ia bronzul. Moldova a  câștigat finala mică, 2-0 la seturi cu Lionesses după un prim set de poveste. În care au avut o revenire miraculoasă de la 12-17 și apoi 17-20. S-a încheiat 24-22 iar setul doi n-a mai avut istoric bucureștencele cedând total inițiativa.

  v2
  Marea finală a adus și spectatorii în Centru Nou. Profitând de umbra care s-a instalat pe platou , spectatorii au populat rapid tribuna și nu au regretat niciun moment alegerea făcută.
  Emoționate, fetele noastre au început mai slab . Bulgaria a dominat primul set  și s-a impus la 17. Se părea că fetele de la sud de Dunăre vor pune mâna pe trofeu fără prea mari probleme. Conștiente că nu au nimic de pierdut, Adriana și Beata și-au dat drumul la joc. Au pus punct după punct și au dus finala în decisiv. Iar setul trei s-a jucat cu sufletul, publicul reușind să fie practic al treilea jucător… 15-12 și surpriză uriașă. Pornită cu șansa a patra la câștigarea turneului, CSM 1 Satu Mare a luat trofeul învingând echipe mult mai experimentate.
  ”Nu-mi vine să cred. E un vis pentru noi că am câștigat acasă în fața sătmărenilor” a spus emoționată Beata Vaida. Și antrenorul Adrian Pricop era extrem de fericit. ”Sincer nu mă așteptam să luăm trofeul. Eram deja mulțumit cu calificarea în semifinale. Acest succes ne obligă să vrem mai mult și ne arată că n-am ales greșit când am venit spre voleiul pe plajă cu aceste fete”, a spus Adrian Pricop.

  v3
  ”Cred că ne-am văzut prea repede câștigătoare și ne-au surprins în finală . Au meritat victoria din finală” a recunoscut cu fair-play bulgăroaica Diana Malinova.
  La final, premierea a fost efectuată de președintele Consiliului județean, Adrian Ștef. Acesta s-a arătat încântat de organizare și de nivelul competiției.
  ”Vrem ca de la anul să ne implicăm și mai mult și să aducem turnee și mai puternic la Satu Mare. Canicula i-a speriat probabil pe sătmăreni care au venit abia în ultima zi în număr mai mare la teren dar sunt convins că după reușita din acest an lumea va fi mai receptivă la aceste competiții. Le felicit pe fetele noastre și le prevăd un viitor frumos în acest sport” a spus Adrian Ștef care speră ca autoritățile locale și județene să le sprijine pentru a reprezenta Sătmarul de acum înainte în competițiile internaționale.
  După acest turneu fetele noastre vor merge în Macedonia la Balcaniada U23.
  Înregistrarea finalei precum și festivitatea de premiere și declarațiile de după turneu vor fi difuzate luni seara de la ora 20.45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts